Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


23 januari 2004


Doetinchem - Inbraak in woning

In een woning aan de Koemate is donderdag ingebroken. men heeft een slot van een deur geforceerd om in de woning te komen. Weggenomen werd een felgroene portemonnee met paarse randen, met daarin div. pasjes en een onbekend geldbedrag. Tevens werd een horloge weggenomen.


Winterswijk - Diefstal uit bedrijf


Bij een bedrijf aan de Tinbergenstraat werd donderdag een geldbedrag weggenomen. Dit gebeurde in lunchtijd rond 13.00 uur. Personeelsleden zaten rond dit tijdstip in de kantine. Mogelijk gaat het om twee mannen, die via de dienstingang zijn binnengekomen. Het geld werd weggenomen uit een bureaulade in een kantoorruimte.


Gaanderen - Diefstal uit winkel


In een winkel aan de Hoofdstraat werd vannacht omstreeks 03.05 uur ingebroken. Er werd een ruit ingegooid en uit de winkel is zijn postzegelrollen verdwenen. Mogelijk zijn er ook sigaretten weggenomen.


Winterswijk - Bijna 70 boetes voor rijden in voetgangersgebied


De politie heeft tussen 5 en 18 januari strenge controles uitgevoerd in het voetgangersgebied in Winterswijk. Bekeurd zijn 56 fietsers en 12 automobilisten. De politie zal de komende tijd doorgaan met verscherpt toezicht.


Doetinchem - Poging inbraak bedrijf


Bij een bedrijf aan de Havenstraat werd vannacht omstreeks 03.40 uur getracht in te breken. Er werd met een auto ingereden op een roldeur, waarschijnlijk met de bedoeling deze te forceren. Dit werd ontdekt door medewerkers van een beveiligingsbedrijf. Er werden drie personen met drie auto's aangetroffen. De verdachten vluchtten in één (1) auto en lieten twee voertuigen achter, welke eerder in de nacht bleken te zijn gestolen bij een bedrijf aan de Havenstraat.


Halle - Brand in woning


In een woning aan de Halseweg is donderdag rond 18.30 uur brand ontstaan. Een buurman heeft met een brandblusser zo goed mogelijk de brand geblust. De brandweer had hierna de brand snel onder controle. Bleek dat er kortsluiting was ontstaan in de meterkast. De woning wordt op het moment verbouwd en de schade bleef beperkt.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --