Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 24 januari 2004

Politie lost reeks straatroven op in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: Zaterdag heeft de politie een 31-jarige man van Bergen op Zoom aangehouden. De man heeft 22 zaken bekend die allen zijn gepleegd in Bergen op Zoom. Het gaat om 12 tasjesroven, 7 inbraken en diefstallen uit woningen, 1 diefstal fiets, een poging tot diefstal tas en een diefstal van een portemonnee. De verdachte heeft meerdere vrouwen beroofd van hun tasjes. Hij gebruikte daarbij een fiets en pakte dan het tasje al fietsend af. Hij gebruikte hierbij vaak geweld door te duwen en te trekken waarbij sommige slachtoffers op de grond vielen. De politie onderzoekt de zaak verder en verwacht nog meerdere zaken met deze aanhouding op te lossen. De politie is nu bezig gedupeerden op de hoogte te stellen. Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd met de buit. Voor het geld heeft de dader vermoedelijk drugs gekocht.

Politie onderzoekt inbraak in woningen

BERGEN OP ZOOM: Donderdag is ingebroken in een woning aan de Wierlaan. De dader heeft het raampje boven de deur kapotgemaakt en was zo in staat de achterdeur open te maken. De woning is doorzocht en er zijn verschillende goederen weggenomen.
Donderdag is er aangifte gedaan van inbraak in een woning aan de Kleine Beerstraat. De dader heeft ook hier een raampje boven de deur geforceerd en is zo binnengekomen. De dader heeft geld en een videorecorder meegenomen.
De politie onderzoekt de inbraken door buurtonderzoek en het inschakelen van de technische recherche om sporen vast te leggen.

Inbraken in autos

BERGEN OP ZOOM: Donderdag is er in een auto die geparkeerd stond aan de Lindebaan ingebroken. De linker zijruit is vernield en het dashboard is bekrast. De autoradio is gestolen. Ook is donderdag aangifte gedaan dat er is ingebroken in een auto die geparkeerd stond op de Paulusberg. De ruit van het rechterportier is ingeslagen. Een zonnebril en 2 cds zijn buitgemaakt.

Fransen met drugs aangehouden

OSSENDRECHT: Bij een controle van de politie op Rijksweg A4 zijn donderdagavond in totaal vijf Fransen, van 22, 23 25, 27 en 31 jaar aangehouden, die 120 gram en 30 gram softdrugs en 6 gram cocaïne in hun auto vervoerden. De 120 gram softdrugs leverde een boete op 680. De 30 gram was goed voor 100, terwijl de 6 gram cocaïne goed was voor een boete van 1180. De drugs zijn in beslaggenomen en vernietigd.

Inbraak clubgebouw

SCHIJF: In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een clubhuis aan de Antwerpsebaan. De dader heeft met een breekvoorwerp de slotplaat en het slot van de deur vernield. Er is een EHBO-verbanddoos gestolen t.w.v. 40. Hier komt de braakschade nog bij.

Politie onderzoekt gewapende overval tankstation

ROOSENDAAL: Donderdag is rond 20.00 uur een tankstation aan de Burgemeester. Freijterslaan overvallen. De dader bedreigde een medewerker van het benzinestation met een op een vuurwapen gelijkend wapen. De overvaller was in het zwart gekleed en is na de overval weggelopen in de richting van het centrum. Een geldbedrag en een aantal telefoonkaarten is meegenomen. De medewerker is flink geschrokken en slachtofferhulp is aangeboden. Direct na de overval heeft de politie de omgeving afgezocht en rondvraag gedaan in de buurt. De technische recherche is ingeschakeld om sporen vast te leggen. De politie onderzoekt de zaak.

Geweld tijdens opening nieuwe discotheek

ROOSENDAAL: Tijdens de opening van een discotheek op de markt is in de nacht van donderdag op vrijdag een 34-jarige man uit Stampersgat aangehouden voor mishandeling. Een 36-jarige man uit Stampersgat en een 29-jarige man uit Roosendaal zijn door de voor hun onbekende verdachte in het gezicht geslagen. Ook is nog een andere man door de verdachte mishandeld. Een tongpiercing is hierbij uit zijn mond geslagen. Deze man wilde echter geen aangifte doen. Duidelijk is dat er binnen in de discotheek is gevochten en dat de dader juist buiten in een taxi wilde stappen. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.

Bron: Karen de Groot