Politie Zaanstreek-waterland


22-JAN-04
LOC: KROMMENIE, J H DUNANTSTRAAT

Verdachten overval supermarkt aangehouden

In verband met de gewapende overval op een supermarkt op 27 oktober 2003 zijn in totaal vier verdachten aangehouden. De overval werd na sluitingstijd gepleegd door twee daders. Zij sloegen een ruit van een nooddeur aan de achterzijde in bedreigden het aanwezige personeel met een vuurwapen. Er werd ongeveer E 5000 buit gemaakt. De daders vluchtten in een witte bestelbus, die later in de omgeving werd aangetroffen. De bus bleek enige weken daarvoor te zijn gestolen.
Op 3 november werden een 28-jarige man en een 20-jarige vrouw in Amsterdam in hun woning aangehouden op verdenking betrokken te zijn bij de overval. De man bekende uiteindelijk één van de daders te zijn geweest. Hij werd in verzekering gesteld en zit nog steeds vast. De vrouw werd later weer in vrijheid gesteld, maar zal zich voor haar aandeel later moeten verantwoorden.
In het daarop volgende onderzoek werd de identiteit van nog twee vermoedelijke verdachten bekend. Zij werden op 20 januari j.l. aangehouden in hun woningen in Almere en Amsterdam. Het gaat om twee 23-jarige mannen. Eén van hen bekende zijn aandeel in de overval. Ook de diefstal van de bestelbus werd toegegeven. De verdachte uit Almere werd voorgeleid bij de officier van justitie en werd in bewaring gesteld. De andere verdachte werd later weer in vrijheid gesteld.
Van het buitgemaakte geld is niets meer over.

13:33 22-JAN-04
LOC: ZAANDAM, PAULUS POTTERHOF

Bijna brand in woning

Politie en brandweer werden gewaarschuwd wegens rookontwikkeling in een woning. Er was niemand in de woning aanwezig. De brandweer heeft de voordeur geforceerd en constateerde dat er een pan op het gas stond, die de rookontwikkeling veroorzaakte. De zaak was snel onder controle. Er is geen echte brand ontstaan. De schade bleef beperkt tot rookschade.

15:25 22-JAN-04
LOC: ZAANDAM, BOOMGAARDPAD

Mishandeling na parkeerconflict

Een 46-jarige Zaandammer gooide een paar lege bierfusten naar een 44-jarige vrachtwagenchauffeur uit Amsterdam. De Zaandammer vond dat de chauffeur zijn geparkeerde vrachtauto niet snel genoeg weghaalde. Het slachtoffer werd door één van de fusten aan zijn hoofd gewond. Ook werd een geparkeerde auto beschadigd. De chauffeur stond te laden en te lossen bij een drankwinkel. De Zaandammer, die in die straat woont, kon er met zijn auto niet meer door. De man werd door de politie aangehouden en verhoord. Na het opmaken van een proces-verbaal werd hij later weer in vrijheid gesteld.

20:43 22-JAN-04
LOC: ZAANDAM, KAREL LOTSYLAAN
PIETER GHIJSENLAAN
ANKERSMIDPLEIN
73 bromfietsen gecontroleerd
Bij drie bromfietscontroles op verschillende locaties werden in totaal 73 bromfietsen gecontroleerd. Er werden 61 bonnen uitgeschreven, waarvan 23 voor een te hoog vermogen, vijf voor het niet dragen van een helm en drie voor het ontbreken van een bromfietscertificaat. Eén bromfiets werd in beslaggenomen omdat deze harder kon rijden dan 75 km/uur. De controles werden door 25 politiemensen uit diverse disciplines uitgevoerd, waaronder enkele motorrijders, die de bromfietsen naar de controleplaatsen dirigeerden.


07:27 23-JAN-04
LOC: VOLENDAM, DICK TOLSTRAAT
RUNDERKAMPSTRAAT
VAN ABCOUDESTRAAT

Woninginbreker neemt sieraden en auto mee

Een inbreker heeft in de afgelopen nacht sieraden, een mobiele telefoon, sleutels en een auto meegenomen. De inbraak gebeurde na vier uur 's nachts, vlak nadat de hoofdbewoner naar zijn werk was gegaan. De andere bewoners werden wakker van lawaai, maar toen zij gingen kijken was de inbreker al verdwenen. Men was binnen gekomen door de achterdeur open te breken. Alleen de benedenverdieping werd doorzocht. Daar vond men ook de sleutels van een grijze Hyundai, type Elantra en nam daarna de auto weg.
In de Runderkampstraat probeerde men op dezelfde wijze in te breken, maar dit is niet gelukt. Mogelijk, dat de daders door het aanslaan van honden op de vlucht zijn geslagen.
Ook in de Van Abcoudestraat heeft men geprobeerd in te breken. Ook hier is dat mislukt. Wel werd het slot van de achterdeur volledig vernield.


08:00 23-JAN-04
LOC: MONNICKENDAM, FUIK

Woninginbraak per boot

Bij een inbraak in een woning afgelopen nacht is men vermoedelijk per boot gekomen. De woning grenst aan de achterzijde aan een sloot en heeft geen rechtstreekse doorgang naar de voorzijde. Men kwam de woning binnen door de achterdeur open te breken. Uit de woning werden een fotocamera, drie mobiele telefoons en een klein geldbedrag gestolen. Men doorzocht alleen de beneden verdieping. De bewoners, die boven lagen te slapen hebben niets van de inbraak gemerkt. In het weiland aan de overkant van de sloot werden wat kleinere dingen afkomstig uit de woning teruggevonden.
In dezelfde nacht werd nog in een andere woning ingebroken. Daar had men de voordeur opengebroken. De hele benedenverdieping werd doorzocht. Een computer met scherm werd in de voortuin teruggevonden. Er werden een digitale camera en twee mobiele telefoons gestolen. De bewoners lagen boven te slapen en hebben niets van de inbraak gemerkt.

09:56 23-JAN-04
LOC: ZAANDAM, OOSTZIJDE
Winkeldieven gebruiken kinderwagen als dekmantel
Een 38-jarige Amsterdammer en zijn 31-jarige vriendin uit Zaandam, werden door de politie aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De politie was door de bedrijfsleider van een supermarkt gewaarschuwd, die de vrouw van winkeldiefstal verdacht. Bij aankomst van de politie was de man reeds met een auto vertrokken. Op de vrouw werden geen gestolen goederen aangetroffen en mocht weer gaan. De man had echter met een kinderwagen door de supermarkt gelopen. Vermoed werd, dat daar gestolen goederen in hadden gelegen. Even later zagen de agenten de man rijden en hielden hem aan. Tijdens het overbrengen naar het bureau bekende hij de winkeldiefstal. Het bleek, dat de man en de vrouw vaker met een kinderwagen boodschappen deden en daarbij diverse boodschappen in de wagen verborgen en niet afrekenden. Dat hadden zij die ochtend ook nog bij een andere supermarkt gedaan. De vrouw werd later alsnog aangehouden. Zij bekende de winkeldiefstallen ook en verklaarde tevens dit de afgelopen tijd vaker te hebben gedaan. Dat zou zo'n tien maal gebeurd zijn bij diverse kledingwinkels in de wijde omgeving. De vrouw werd na verhoor weer in vrijheid gesteld. De man zit nog vast.

10:05 23-JAN-04
LOC: PURMEREND, GEDEMPTE SINGELGRACHT
Uitstekend resultaat gordelcontrole
Tijdens een gordelcontrole tussen negen en tien uur vanochtend werden 100 auto's gecontroleerd.
Slechts één bestuurder droeg geen gordel en kreeg daarvoor een bon. 99 andere bestuurders kregen een pluim!


11:15 23-JAN-04
LOC: WORMERVEER, STATIONSSTRAAT
Aangever krijgt bekeuring
Een 61-jarige man uit Koog aan de Zaan kreeg een proces-verbaal wegens het rijden, terwijl hij alcohol had gebruikt. De man kwam aan het politiebureau aan de Stationsstraat om aangifte te doen van het doorrijden na een aanrijding. De agenten roken drank en lieten de man blazen. De uitslag 415 ug/l was bijna twee maal zoveel als is toegestaan. Omdat de man met zijn auto was gekomen kreeg hij een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur. Daarna kon de man alsnog aangifte doen. Zijn auto zou in de gemeente Niedorp door een onbekende zijn aangereden, terwijl deze daar geparkeerd stond.

EINDE


---- --