Nationaal Actieplan Seksueel Misbruik Kinderen

Michael Jackson ontkent schuld en wil geen financiële regeling treffen

Michael Jackson heeft vrijdag voor de rechtbank in Santa Maria ontkend schuldig te zijn aan kindermishandeling. Het slachtoffer zou een kankerpatiëntje zijn die geregeld op zijn landgoed Neverland heeft gelogeerd. Jackson wil geen financiële regeling treffen met de familie van de 14-jarige jongen. De popster is op borgtocht vrij.

Jackson wordt ervan beschuldigd de jongen zeven keer seksueel te hebben misbruikt. Bij twee van die zeven keer zou Jackson de jongen zelfs alcohol gegeven hebben. Als Jackson schuldig bevonden wordt, hangen hem meer dan 20 jaar gevangenisstraf boven het hoofd. Bovendien wordt hij opgenomen in het register van veroordeelde seksuele delinquenten. Jackson verwerpt de aanklacht en liet langs zijn advocaat weten dat hij onschuldig is.

Geen schikking

Jackson wil ook geen financiële regeling treffen met de familie van de jongen. Dat heeft Jacksons advocaat Mark Geragos maandag bekend gemaakt. "Er zal geen schikking worden getroffen zolang ik hier rondloop", aldus Geragos tegen de Amerikaanse televisiezender ABC. Volgens de raadsman is de familie van de jongen slechts op geld uit. "Als dit niet om geld zou gaan waarom hebben ze dan van de 175.000 advocaten in Californië precies diegene uitgezocht die vorige keer mijn cliënt geld afhandig heeft gemaakt", vraagt de jurist zich openlijk af.

Geragos verwees daarmee naar een eerdere zaak wegens vermeend kindermisbruik door Jackson. Het onderzoek in die zaak eindigde nadat er een schikking was getroffen tussen de klagers en Jackson. Onduidelijk is nog altijd hoeveel geld daarmee gemoeid was. Volgens schattingen zou het echter gaan om een slordige 20 miljoen dollar. "Als het mijn zoon zou zijn en mijn zoon zou worden gemolesteerd, zou ik naar de politie stappen en niet naar een geldadvocaat", aldus de advocaat.

---


---

Laatst gewijzigd: 23-01-2004