Gemeente Bladel


12 starterswoningen (Duo-DuBo) in plan de Biezen te Bladel

Schoonwoon Ontwikkeling B.V. gaat in het bestemmingsplan de Biezen te Bladel twaalf bijzondere en betaalbare koopwoningen bouwen voor starters. Het gaat om boven- en benedenwoningen. Schoonwoon staat voor energie- en milieuvriendelijk bouwen, namelijk met toepassing van een thermische schil en een geïntegreerd duurzaam systeem voor het opwekken van warmte. Door dit systeem, waarin de zon en de lucht een belangrijke rol spelen, krijgt de woning een bijzonder aangenaam klimaat. Het is er gezond en goed leven en de maandelijkse energielasten zijn aanzienlijk lager dan bij traditionele verwarming. In de woningen zit zelfs geen gasmeter. De
energieprestatie-coëfficiënt is beduidend lager dan 0,7 en ligt minimaal 30% onder de gangbare norm. U ontziet zo niet alleen het milieu, maar bespaart ook fors op uw energierekening.

Naar verwachting start de bouw van de woningen in het eerste kwartaal van 2004. De woningen worden gebouwd met garantie volgens de regels van het Garantie Instituut Woningbouw.

Op 22 januari 2004 heeft loting plaatsgevonden onder de inschrijvers.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Centrale Balie in het gemeentehuis (tel. 361636) of Schoonwoon Ontwikkeling B.V. (tel. 06-53555464).

---