Politie Gelderland-Zuid


Hatert heeft nieuwe netwerker en mobiel steunpunt


Sinds begin januari is het team Zuidrand van de Politie Gelderland-Zuid éénmaal per week met een mobiel steunpunt (MSP) aanwezig op de markt in Hatert. Daarmee is de politie beter bereikbaar voor inwoners van deze wijk.
Daarnaast heeft deze wijk een nieuwe netwerker, Frans van Driel, die Jan van Uden opvolgt.

Door een kleinschaliger organisatie wil de politie dichter bij de burgers staan. Het inzetten van een mobiel steunpunt in deze wijken is daarvan een uitvloeisel. Kennen en gekend worden is daarbij het motto.
Ook de functie van netwerker draagt hieraan bij. Deze agent is het gezicht van de wijk en hij is bekend met specifieke zaken en problemen die in Hatert spelen. Tot voor kort vervulde Jan van Uden deze taak, maar vanaf 1 februari 2004 neemt
Frans van Driel deze taak over. Voordat het zover is, zal Jan van Uden zijn kennis van Hatert en zijn ervaringen aan Frans van Driel overdragen.

Het mobiele steunpunt is vanaf 7 januari iedere woensdag tussen 09.00 uur en 12.00 uur aanwezig op de markt aan de zijde van de Couwenbergstraat.
Natuurlijk kunnen ook bewoners van andere wijken bij het steunpunt terecht.
De inzet van het mobiele steunpunt is een aanvulling op de openingstijden van het bureau aan de Muntweg. Deze zijn als volgt:

Bij het mobiele politiesteunpunt kan men terecht voor informatie, eenvoudige aangiften en om afspraken te maken. De politie is soms niet in het MSP aanwezig zijn, maar is dan bijvoorbeeld aan het surveilleren in de directe omgeving. In dat geval kan een bezoeker op de bel drukken en via de intercomverbinding iemand oproepen.


Nijmegen, 23 januari 2004

Afd. Communicatie, Myranda Theunissen

Tel. 06 - 22930991



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --