Politie Zuid-Holland-Zuid

23/1 Ochtend Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

23-01-2004 - Persberichten district II

OPLICHTER
LEERDAM- Een 91-jarige man uit Leerdam is opgelicht. De man kon deze week op bezoek rekenen van een slijper. Een andere man bezocht hem echter op donderdagmiddag 22 januari en deed zich voor als de zoon van de slijper. Na het slijpwerk te hebben verricht, vroeg hij een geldbedrag van ruim 400 EURO. Omdat de man dit niet in huis had reed de slijper mee naar de bank. Het slachtoffer overhandigde het geld aan de slijper. Bij thuiskomst vroeg de slijper om nog meer geld. Het slachtoffer rook toen onraad en zei dat hij de politie zou inschakelen. Hierop vertrok de man. De echte slijper werd gebeld en gaf aan geen zoon te hebben.

Getuigen-oproep

De politie is op zoek naar getuigen die tevens met de man te maken hebben gehad of denken de man te kennen. Het signalement luidt als volgt:


-blanke man

-tussen de 55-65 jaar

-plm. 1.80 meter lang

-blond stijl haar

-zachtgele jas

-bestelauto, type Mercedes

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

Preventie-advies
De politie waarschuwt voor oplichters. Zij adviseert met name oudere mensen op te letten en geen zaken te doen met personen die zij niet kennen. In het district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden zijn vaker oplichters actief geweest. Zij probeerden via diverse babbeltrucs oudere mensen geld afhandig te maken. Ook de slijper heeft vermoedelijk al meerdere keren toegeslagen.

CONTROLE OP KINDERZITJES
PAPENDRECHT- De politie heeft een verkeerscontrole gehouden. Op donderdagmiddag 22 januari controleerde de politie diverse bestuurders op het gebruik van correcte kinderzitjes. Dit was op de Andoornlaan. Van de 10 gecontroleerde automobilisten bleken er vijf geen gebruik te maken van goed beveiligde en verantwoorde kinderzitjes. Zij kregen een bekeuring.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
MEERKERK- Een 57-jarige man uit Amsterdam is aangehouden. De man reed in de nacht van donderdag op vrijdag 23 januari over de A27. De man bleek veel te veel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. De man is zijn rijbewijs voorlopig kwijt.
LEXMOND- Ook een 39-jarige man uit Lexmond is zijn rijbewijs kwijt. Hij reed in de nacht van donderdag op vrijdag 23 januari over het Lakerveld. Tijdens een blaastest bleek dat de man teveel gedronken had om nog te kunnen rijden. Hierop moest hij zijn rijbewijs inleveren.

VERDACHTE RIJDT WEG
GORINCHEM-Een 52-jarige man uit Breda is zijn rijbewijs eveneens kwijt. Hij werd in de nacht van donderdag op vrijdag 23 januari aangehouden op de Pompstraat. De man blies ver boven de streep en mocht niet meer rijden. De man zei dat hij even wat uit zijn auto moest pakken en reed snel weg. De man werd even later weer aangehouden op de Krabsteeg. Zijn auto werd gestald op het politiebureau.