Politie Zuid-Holland-Zuid

23/1 Ochtend Dordrechtse en Zwijndrechtse Waard

23-01-2004 - Persberichten district I

BROMMENDE MEIDEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- De politie heeft op donderdagavond 22 januari twee meisjes meegenomen naar het politiebureau. Agenten liepen op deze avond op de Voorstraat. Tussen het winkelend publiek kwam een brommer vanuit de Prinsenstraat met hoge snelheid en zonder verlichting de Voorstraat oprijden. De brommer maakte veel herrie, vermoedelijk door een kapotte uitlaat. Diverse mensen moesten opzij springen om de brommer te laten passeren. De 16-jarige bestuurster uit Heerjansdam reageerde niet op het stopteken van de politie. De politie-agent pakte daarom het stuur van de bromfiets vast. Hierdoor vielen het meisje en haar 18-jarige passagier uit Zwijdrecht op de grond. Ze liepen geen verwondingen op. Op het politiebureau moest de bestuurster diverse bekeuringen betalen.

ALCOHOL
ZWIJNDRECHT- Een 32-jarige man uit Heerjansdam is aangehouden op de Langeweg. Hij reed daar in de nacht van donderdag op vrijdag 23 januari. Hij bleek teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur.

DIEFSTAL UIT BEDRIJF
DORDRECHT- In een bedrijf aan de Bisschopstraat is ingebroken. In de nacht van donderdag op vrijdag 23 januari werd het slot van de deur geforceerd. Uit het bedrijf werd een pc-kast gestolen.

VERKEERSCONTROLE
DORDRECHT- De politie heeft op diverse plaatsen in het rond het centrum van Dordrecht een verkeerscontrole gehouden. Dit was op donderdagmiddag 22 januari. Er werd gecontroleerd op het overschrijden van de maximumsnelheid met behulp van de lasergun. Tevens werd gekeken of automobilisten de veiligheidsgordel droegen. In totaal constateerde de politie 60 overtredingen. 14 automobilisten hielden zich niet aan de maximumsnelheid. Nog eens 46 automobilisten droegen geen veiligheidsgordel.