Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda (23/1)

Breda, vrijdag 23 januari 2004

Rijsbergse restauranthoudster overvallen

RIJSBERGEN: Een 67-jarige vrouw uit Rijsbergen is donderdag rond middernacht door drie onbekende daders in haar woning aan de Lagestraat overvallen. Zij is door haar belagers vastgebonden en op haar hoofd geslagen. De daders zijn er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan.

Om 23:00 uur sloot de Rijsbergse haar bedrijf aan de Hogestraat af en is naar haar woning gegaan. Daar werd zij op nog onbekende wijze door drie mannen overvallen. Nadat het slachtoffer was vastgebonden en mishandeld werd haar woning doorzocht. Rond 02:30 uur lukte het de vrouw zich los te maken en alarm te slaan. Zij heeft aan de mishandeling een hoofdwond over gehouden. De overvallers droegen bivakmutsen en spraken Franstalig. De politie is gestart met een buurtonderzoek en de Unit Forensisch Technisch Onderzoek heeft een sporenonderzoek ingesteld. Aan het slachtoffer is slachtofferhulp aangeboden.

Alcoholpromillage rond drie promille
Politie houdt dronken bestuurder aan

BAARLE-NASSAU: De politie heeft woensdagmiddag rond 14:00 uur aan de Kieviet een 52-jarige automobilist uit Moergestel aangehouden. De man was met zijn auto in de berm terecht gekomen. Toen de politie ter plaatse kwam bleek de man onder invloed van alcohol te verkeren. De ademanalyse op het bureau wees uit dat de man een promillage van maar liefst 1295 ug/l in zijn bloed had.
De man heeft zijn rijbewijs moeten inleveren. In de loop van de middag is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden na vernielingen

BREDA: Woensdagmiddag rond 12:00 uur is bij een
hulpverleningsinstantie aan de Muiderslotstraat een 31-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden. De man had kort daarvoor ruiten van het gebouw vernield en het aanwezige personeel bedreigd. De man wilde op deze manier de instantie dwingen hem met zijn problemen te helpen. Na verhoor is hij heengezonden met een AU-dagvaarding.

Burgers pakken veelpleger op

BREDA: Woensdagmorgen rond 09:30 uur hebben twee inwoners van Breda en Made aan de Ettensebaan een 28-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Zij betrapten de man, die bekend staat als veelpleger, op heterdaad bij een inbraak in een personenauto nabij het Esso-tankstation.

Het tweetal zag hoe de man een ruit van een auto intikte en er vervolgens met spullen vandoor wilde gaan. Zij bedachten zich geen moment en zijn achter de dader aangelopen. De verdachte is in verzekering gesteld. De goederen zijn teruggegeven aan de eigenaar die ter plaatse aangifte heeft gedaan.

De politie zal de inzet van de twee mannen zeker belonen en uitnodigen voor de avond voor Beloonde Burgers, mensen die zich in hebben gezet voor de bestrijding van de criminaliteit.

Bromfietscontrole levert weer 23 verbalen op

BREDA- Tijdens een gisterenmiddag door het team Breda-centrum samen met het scooterteam gehouden scootercontrole op het Chasseveld bleek dat 16 van de 31 gecontroleerde bromfietsen in orde waren. Vijftien scooterrijders kregen in totaal 23 processen-verbaal voor onder andere: geen helm, geen bromfiets certificaat, geen gele of oranje plaat, ondeugdelijke remmen en overschrijding van de
constructiesnelheid.

Boetes voor Franse drugstoeristen

BREDA: Donderdagavond zijn twee mannen uit Hellemes en Bagnolet (F) door het A-team bekeurd op de Rijksweg A16 ter hoogte van Hazeldonk. Het tweetal bleek bij controle van hun personenauto in het bezit te zijn van ruim 40 gram softdrugs. Na het betalen van een boete van 320 euro mochten zij hun weg vervolgen. De drugs zijn in beslag genomen.

Politie houdt bestuurder onder invloed aan

BREDA: Een 35-jarige inwoner van Breda is donderdagnacht op de Snelliustraat aangehouden. De man reed in zijn personenauto toen hij bij een routineonderzoek van de politie een blaastest op straat moest ondergaan. Uit de test bleek dat de man met een slok op achter het stuur zat. Na een ademanalyse op het bureau bleek de man een alcoholpercentage van 380 ug/l te hebben. Na verhoor mocht de man in de loop van de nacht huiswaarts. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden na openbaar harddrugs gebruik

BREDA: Tijdens het horecatoezicht van de politie in het centrum van Breda is een 20-jarige inwoner van Uden aangehouden. De man had in een cafe aan het Kerkplein openlijk drugs zitten te gebruiken. In de kleding van de man werd nog een gebruikers hoeveelheid cocaine aangetroffen. De drugs is in beslag genomen. Na verhoor is de Udenaar met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Ruim dertig bekeuringen uitgeschreven
Politie houdt verlichtingscontroles

BREDA: Politieagenten van de teams Breda-centrum en Breda Zuid-oost hebben afgelopen donderdagmorgen en -avond tijdens regionale verlichtingscontroles gehouden aan de Wolflaardreef, Claudius Prinsenlaan en het centrum van de stad. In totaal werden 30 fietsers en 2 automobilisten bekeurd.
De actie in Breda maakt onderdeel uit van een grote verlichtingsactie die deze weken in de politieregio Midden en West Brabant wordt gehouden en speciale aandacht krijgt.

Bekeuringen voor fietsen op trottoir

ETTEN-LEUR: Aan de Egelantier heeft de politie vrijdagmorgen 14 scholieren bekeurd. De jongeren maakten allemaal fietsend gebruik van het aangeduide voetpad en kregen een boete van 12,50 euro .

Aanrijding met letsel

ETTEN-LEUR: Op de kruising Moerdijkse Postbaan/Hilsebaan heeft vanmiddag rond 12:30 uur een aanrijding plaatsgevonden. Een 61-jarige inwoner van Rijsbergen reed op de Moerdijkse Postbaan uit de richting van de Rijksweg A58 en verleende op de kruising geen voorrang aan een 39-jarige automobilist uit Etten-Leur. De Rijsbergenaar heeft aan het ongeval nekklachten overgehouden.
De politie maakt proces-verbaal op.

Bron: Henk Snepvangers