Mazda

23-1-2004

Mazda Golf Challenge 2004

Het afgelopen jaar bleek de Mazda Golf Challenge andermaal een groot succes. Vele particulieren, gasten van dealers, dealers en hun medewerkers, fleet- en leaserelaties en relaties van de pers hebben op verschillende momenten en op prachtige banen genoten van het golfspel en van de kwaliteit van eten en drinken.

Vanwege de enthousiaste reacties is besloten om de Mazda Golf Challenge dit jaar dan ook te prolongeren. Vanaf april klinkt weer het startsein voor dit evenement, waarvoor zowel mensen die nog nooit een golfclub in handen hebben gehad, als gevorderden, als ervaren golfers zich kunnen inschrijven.

De Mazda Golf Challenge 2004 biedt u de keuze uit twee dagen. De winnaars van de wedstrijden spelen daarnaast ook nog eens in de Nationale Finale van de Mazda Golf Challenge in oktober, die opnieuw gespeeld zal worden op de prachtige glooiende baan van Spiegelven in het Belgische Genk. De organisatie van de Mazda Golf Challenge is als vanouds in handen van Personal Golf Services (PGS) van Jacqueline van Arkel, in samenwerking met Auto Palace de Binckhorst te Den Haag, de importeur van Mazda in Nederland.

Beginners
Naast de wedstrijden voor de golfers is er ook een Clinic. De Clinic is vooral een intensieve training om beginners in korte tijd zoveel mogelijk van het golfspel bij te brengen. Er wordt geoefend op zowel de drivingrange, in de bunker als op de puttinggreen.

Gevorderden
De Masterclass is bedoeld voor diegenen die al minimaal vier clinics hebben meegemaakt en die nu de fijne kneepjes van het golfen willen leren. Aansluitend wordt het geleerde in praktijk gebracht in de vorm van een kleine oefenwedstrijd op de baan. De Masterclass staat onder leiding van Peter Ackerley, onze eigen Mazda-professional.

Wedstrijdgolfers
Voor deelname aan een wedstrijd, waaraan maximaal 64 personen kunnen meedoen, moeten de deelnemers in het bezit zijn van een geldig golfvaardigheidsbewijs of een NGF handicapkaart (exact handicap). De wedstrijddeelnemers dienen bij aankomst het golfvaardigheidsbewijs of de handicapkaart aan de wedstrijdleiding te kunnen tonen. De wedstrijdgolfers spelen een achttien holes wedstrijd in twee handicap-categorieën, van 0 tot 23.0 en van 23.1 tot 30.0. Uiteraard kunnen golfers met een handicap vanaf 36 of met een golfvaardigheidsbewijs zich ook inschrijven. Zij zullen echter starten vanaf handicap 30.0. De wedstrijdvorm is individueel stableford. De twee golfdagen vinden plaats op verschillende banen, die tot de mooiste van Nederland behoren.