Politie Hollands Midden
Datum: 23 januari 2004

(

Politie onderzoekt ramkraak Lisse
De politie is een onderzoek gestart naar een ramkraak bij een parfumeriezaak aan de Kanaalstraat in Lisse. Op vrijdag 23 januari rond 04.10 uur werd er met een in Lisserbroek gestolen auto de zaak binnengereden. Een nog onbekende hoeveelheid meest gangbare en dure merken parfum werden buitgemaakt. De daders, er is sprake van drie mannen, reden weg in een lichtkleurige auto. De gestolen auto werd achtergelaten. Tot op heden ontbreekt ieder spoor van de daders.

Politie vindt gestolen auto's met verdachten Stolwijk/Nieuwerkerk a/d IJssel
Met de aanhouding van zeven verdachten en het terugvinden van twee gestolen auto's denkt de politie de diefstal van de auto's bij een bedrijf aan de Nijverheidsweg in Stolwijk te hebben opgelost. In de nacht van 19 op 20 januari werden de auto's van het terrein gestolen. De politie signaleerde de auto's in de opsporingssystemen en met succes. Op 22 januari rond 01.00 uur troffen surveillerende agenten één gestolen auto op de Spoorlaan in Nieuwerkerk aan den IJssel aan. Drie mannen die in de auto zaten werden aangehouden. Ongeveer gelijktijdig kreeg de politie van collega's in Kerkrade te horen dat zij daar de tweede gestolen auto hadden gevonden met daarin vier mannen. Zij werden aangehouden. De verdachten komen uit Gouda, Rotterdam, Kerkrade en Nieuwerkerk aan den IJssel en hebben leeftijden van 19 tot 36-jaar.
In de middag van 23 januari zijn de verdachten na hun verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer op vrije voeten gesteld.

Politie houdt verdachten van inbraak kapperszaak aan Bergambacht
Met de aanhouding van twee mannen en het aantreffen van geld en inbrekerswerktuigen denkt de politie een inbraak bij een kapperszaak aan de H.B. Nederburghplein te hebben opgelost. Oplettende buurtbewoners tipten de politie dat er iets mis was bij de zaak. De politie hield de twee, een 32-jarige man uit Driebruggen en een 21-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats op de Kadijkselaan in hun auto aan. De politie kon even later vaststellen dat er in de kapperszaak was ingebroken. Daarbij was onder meer geld buitgemaakt. Na hun verhoor en het opmaken van een proces-verbaal zijn beide verdachten in de loop van 23 januari weer op vrije voeten gesteld.`

--------------------------------------------- einde berichten---------------------------------------------------



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --