Politie Drenthe

Vrijdagmiddag

Emmen 23-01-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Inbraak in auto

MEPPEL Afgelopen nacht is er ingebroken in een auto aan de Jan Steenstraat. Het slot van een portier was geforceerd om in de auto te komen. Uit de kofferbak verdwenen 2 fotocameras. De totale schade is nog niet bekend.

Inbraak museum

SCHOONOORD Vanmorgen werd ontdekt dat er was ingebroken in het museum Ellert en Brammert. Om op het terrein te komen was het toegangshek geforceerd en van het museum werd een deur opengebroken. Uit het museum zijn in totaal 25 antieke klokken gestolen. De komende dagen zal een inventarisatie uit moeten wijzen of er nog meer weg is en wat de schade is.

Winkeldiefstal

EMMEN Net na de middag werd bij een winkel aan de Wilhelminastraat een vrouw betrapt bij het stelen van goederen. Toen ze de winkel verliet ging het alarm af en werd de vrouw aangehouden door het personeel. Zij werd overgedragen aan de politie. Het betrof een 45-jarige inwoonster van Emmen, die in haar tas twee gestolen pyjamas had zitten. De pyjamas hadden een waarde van ruim 13 euro. De vrouw is verhoord en heengezonden met een dagvaarding.

Woningbrand

BARGER COMPASCUUM Rond de middag ontstond er brand in een woning aan De Weerdstraat. Het dochtertje van 10-jaar, dat even alleen thuis was, ontstak een kaarsje. Toen ze te dicht bij een gordijn kwam, vloog deze in brand. Het meisje is naar de buren gerend om hulp. Twee buurmannen gingen in de woning om te blussen, hetgeen hen ook gelukte. Ze kregen daarbij veel rook en roet naar binnen. Beiden zijn voor onderzoek over gebracht naar het Scheperziekenhuis. De traumaheli is even ter plaatse geweest om assistentie te verlenen. Het meisje is ongedeerd gebleven.

Man valt van steiger

EMMEN Bij de molen aan het Oranjekanaal NZ is vanmiddag een 61-jarige man uit Adorp, tijdens het werk, van een steiger gevallen. De man is met diverse fracturen overgebracht naar het Scheperziekenhuis. De traumaheli verleende assistentie. De oorzaak van het ongeval zal nog onderzocht worden.

Roel Hallink verzorgt de persvoorlichting tot maandagmiddag.

Tel.: 0591-662014 of 06-51528156