Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (23/1)

Oosterhout, vrijdag 23 januari 2004

Bijna 100 bekeuringen bij verlichtingscontroles
DISTRICT OOSTERHOUT: De afgelopen dagen controleerde de politie op 22 locaties in het district de verlichting van bijna 200 (brom)fietsers. 97 van hen kregen een bekeuring voor het niet voeren van een voor- en/of achterlicht en het niet dragen van een bromfietshelm.

Grootscheeps actie tegen snelheidsovertreders
GEMEENTE LOON OP ZAND: Op donderdag 22 januari 2004 hield de politie tussen 19.00 en 22.00 uur snelheidscontroles op diverse in de gemeente Loon op Zand. De agenten maakten daarbij gebruik van zowel de radarauto als de Laserpatrol.
De resultaten:
Locatie: Markstraat te Kaatsheuvel
Detectiemiddel: Radarauto
Aantal passanten: 468
Aantal overtreders: 28
Hoogste gemeten snelheid: 78 km/u

Locatie: Hoge Steenweg te Loon op Zand
Detectiemiddel: Radarauto
Aantal passanten: 132
Overtredingen: 13
Hoogste gemeten snelheid: 63 km/u

Locatie: Kloosterstraat te Loon op Zand
Detectiemiddel: Laserpatrol
Aantal passanten: 58
Overtredingen: 5
Hoogste gemeten snelheid: 61 km/u

De meeste overtreders zijn direct aangehouden en kregen meteen de bekeuring uitgereikt. Van de overigen is het kenteken genoteerd. Zij krijgen de bon thuisgestuurd.

Bekeuring voor onverzekerde auto
GEERTRUIDENBERG: Tijdens een verkeerscontrole op vrijdagnacht 23 januari op de Stadsweg bleek een personenauto onverzekerd te zijn. Tegen de 23 jarige bestuurder uit Raamsdonksveer zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie pakt automobilist op voor rijden onder invloed RIJSWIJK: Op de Veldweg in Rijswijk arresteerde de politie een 35-jarige man uit Woudrichem omdat de man onder invloed in zijn auto reed. Bij een controle roken de agenten de lucht van alcohol. In het politiebureau onderging de man een ademanalyse, wat een uitslag van 375 ug/l opleverde. De man kreeg een rijverbod van twee uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Dit feit vond plaats op vrijdag 23 januari omstreeks 01.45 uur. De man is na verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Snelheidscontrole in Made
MADE: De politie hield op donderdagmiddag 22 januari een snelheidscontrole in Made. De radarauto stond tussen 10.15 uur en 13.15 uur opgesteld langs de Zuideindsestraat. In totaal passeerden 606 voertuigen de controlepost. Hiervan waren er 30 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/u, terwijl ter plaatse een maximum snelheid van 50 km/u geldt. Tussen de overtreders zaten drie bromfietser die respectievelijk 61. 67 en 67 km/u reden. Alle overtreders krijgen binnenkort de boete thuisgestuurd.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraken
MADE: Vrijdagnacht 23 januari hebben onbekenden geprobeerd in te breken in een winkel aan de Nieuwstraat. De daders hedden een gat in het dak gemaakt. Kennelijk zijn zij tijdens deze klus gestoord, want er is vooralsnog niets weggenomen.
Diezelfde nacht is er ook ingebroken in een bedrijf aan de Nieuwe Jachthaven. De daders verschaften zich de toegang tot het pand door met een biels de ruit van de toegangsdeur te vernielen. Het gehele pand werd doorzocht en er werd een computer beeldscherm en handgereedschap ontvreemd. De technische recherche deed op allebei de plaatsen onderzoek naar achtergebleven sporen van de daders.

Radardetector in beslag genomen
WAALWIJK: Een motoragent nam op donderdagavond 22 januari een radardetector in beslag. De radardetector zat achter de voorruit van een 26-jarige inwoner van s-Hertogenbosch.
De man werd betrapt toen hij vanuit Waalwijk de A-59 opreed. Hij probeerde het apparaat nog tevergeefs te verstoppen in zijn auto. Het bezit van radarverklikkers is sinds 1 januari verboden. Justitie straft het bezit van een radardetector met een boete van 250,-.

Winkeldief op heterdaad aangehouden
WAALWIJK: Vrijdagmiddag 23 januari hield beveiligingspersoneel in een winkel in De Els een 15-jarige jongen uit Kaatsheuvel op heterdaad aan op verdenking van winkeldiefstal. De politie heeft de jongen voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Politie onderzoekt inbraak in bedrijf
s-GRAVENMOER: In de nacht van 21 januari op 22 januari is er ingebroken in een bedrijf aan de Hoofdstraat . Er worden onder andere computer accessoires en een beamer vermist. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in.

Diefstal uit boten
HANK: De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal uit boten. In de nacht van 22 op 23 januari is zeker in zes boten ingebroken in de jachthaven te Hank. Diverse buitenboordmotoren en benzinetanks werden weggenomen.

Eenzijdig ongeval
OOSTERHOUT: Vrijdag 23 januari omstreeks 06.50 uur werd de politie bij een ongeval geroepen op de Warandelaan. Een 25-jarige vrouw uit Oosterhout reed daar in een auto richting Breda. Zij werd plotseling onwel en kwam tegen een boom tot stilstand. De vrouw is ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft haar auto thuis afgeleverd.

Bron: Jeroen Steenmeijer / Connie Polak