23/1 Aa & Dommel

Boxtel 23-01-2004

DISTRICT AA & DOMMEL

BRANDSTICHTERS KANTINE GOLFCLUB BEKEND, Vught

Donderdagmiddag hebben twee jongens uit Vught van 14- en 15 jaar oud zich op verzoek van de politie gemeld als verdachte van brandstichting. Een kantinegebouw van de golfclub aan De Bus in Vught brandde daarbij op 21 januari jl. geheel uit. De politie kwam het tweetal na onderzoek op het spoor. De twee jongens, die elkaar kennen van school hadden die nacht met elkaar afgesproken om er samen op uit trekken. Zij verlieten in het holst van de nacht, zonder medeweten van hun respectievelijke ouders, het huis. Na een aantal omzwervingen kwamen zij op het terrein van de golfclub terecht. Zij vernielden daar een aantal plantenbakken en maakten vlakbij het kantinegebouw een vuurtje. Op een gegeven moment liep het vuur uit de hand en wisten zij het niet meer te doven. Zij zijn daarop weggegaan zonder iemand te waarschuwen. Zij zijn na verhoor op het politiebureau weer aan hun ouders overgedragen en zullen zich t.z.t. voor de rechter moeten verantwoorden.

VERDACHTE DIEFSTAL AUTO AANGEHOUDEN, Vught

Vrijdagmorgen is een 26-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch onder de brug aan de Kampdijklaan in Vught aangehouden als verdacht van diefstal/heling van een auto. De man zat in een auto die op 16 januari op de St. Jorisstraat in s-Hertogenbosch was ontvreemd. Hij is aangehouden en ingesloten.

JONGENS AANGEHOUDEN VOOR SNORFIETSDIEFSTAL, Schijndel

Donderdagavond zijn twee 15-jarige jongens uit Schijndel aangehouden voor diefstal van een snorfiets op het Lavendelhof in hun woonplaats. Het tweetal namen de bromfiets mee vanaf een oprit van een woning. De bromfietseigenaar werd i.v.m. de diefstal opgehaald door zijn vader. Vader en zoon zagen op de Papaverstraat de twee verdachten met de snorfiets. Eén van hen wist er vandoor te gaan, de andere werd vastgepakt door de 18-jarige benadeelde en overgedragen aan de politie. De tweede verdachte werd op verzoek, korte tijd later, door zijn vader op het politiebureau afgeleverd. Beiden zijn na verhoor heengezonden en zullen zich op een later moment nog voor hun daad moeten verantwoorden.