Ingezonden persbericht


Joop van Voorthuijsen wordt President Watermark Europe - Ernst Jilderda wordt nieuwe Managing Director Watermark Nederland

Veenendaal, 23 januari 2004 - Watermark Europe heeft Joop van Voorthuijsen, lid van de management board van Watermark Europe en Managing Director van Watermark Nederland, benoemd tot President. De uitstekende resultaten van Watermark Nederland in het afgelopen jaar hebben veel nieuwe kansen gecreëerd voor heel Watermark Europe. Voor Watermark Nederland is de zeer ervaren Ernst Jilderda als Managing Director aangetrokken.

Het eerste jaar van Watermark Nederland - ontstaan na de overname van Foqus-ICT - is bijzonder succesvol geweest. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot de grootste Microsoft Business Solutions-partner in Nederland. In een behoudend investeringsklimaat met mindere economische vooruitzichten wist het bedrijf een omzetstijging te realiseren van meer dan 40 procent en zag het zijn (internationale) klantenbestand enorm toenemen. Dit kwam onder meer door de wereldwijde dekking die Watermark zijn klanten biedt qua implementatie en support.

De meer dan uitstekende positie van Watermark Nederland biedt een solide basis om de kansen in de rest van Europa optimaal te benutten. Als President van Watermark Europe wordt Van Voorthuijsen onder meer verantwoordelijk voor het opzetten van een verkoopkanaal voor Microsoft Navision in diverse Europese landen, waarbij hij nauw zal samenwerken met de lokale Watermark-organisaties. Verder zal hij zich gaan bezighouden met de ontwikkeling en het verder uitbouwen van verticale marktstrategieën, waarbij het vooral van belang is voor elke verticale markt de juiste oplossing te identificeren. Een ander speerpunt in zijn activiteiten is het verbeteren van internationale support voor de Microsoft Business Solutions-klanten van Watermark. Van Voorthuijsen zal ook eindverantwoordelijk worden voor het R&D-center Watermark Innovation en voor de verdere ontwikkeling van de implementatiemethodologie WaterProof.

Ernst Jilderda zal de rol van Managing Director Watermark Nederland overnemen van Joop van Voorthuijsen. Jilderda (52) heeft ruime ervaring in de ERP-markt. Tot zijn benoeming is hij CEO van Augeo, leverancier van Resource & Portfolio Management-software, een functie die Jilderda vier jaar heeft vervuld. Vanaf 1996 heeft hij, als Entrepreneural Investor, in diverse startende IT-bedrijven managementondersteuning geboden. Daarvóór vervulde hij verschillende topmanagementfuncties bij onder meer Bull en Baan, bij de laatste onder andere als Managing Director Baan Nederland en President Baan Europa van 1993 tot 1996.

Jilderda ziet het als primaire taak de groei van Watermark Nederland te stroomlijnen met de professionaliteit die de in grootte toenemende klanten van Watermark mogen verwachten. "We verwachten een continuering van de groei in omzet in de huidige marktsegmenten, maar ook een toename van internationale accounts, waarbij Watermark Nederland als internationale partner met de andere Watermark-landen een uniforme aanpak moet hebben." Jilderda begint met ingang van 16 februari 2004 bij Watermark Nederland.

Over Watermark Nederland
Watermark Nederland richt zich op het leveren en implementeren van standaard bedrijfsbrede softwareoplossingen bij middelgrote, nationaal en internationaal opererende bedrijven. Het uitgebreide aanbod bestaat uit verschillende ERP-, SCM- en CRM-oplossingen. De onderneming is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een Europese organisatie met ruim 30 vestigingen in 13 landen. Watermark is een van de weinige Nederlandse Microsoft-partners die zowel Microsoft Business Solutions-Navision en Microsoft Axapta, als Microsoft CRM levert en implementeert. Nadere informatie over Watermark is te vinden op: www.watermark-europe.com en www.watermark.nl.