Staatsbosbeheer

23 januari 2004

Het nieuwe excursieprogramma van het Biesbosch Bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer in Drimmelen is vanaf heden beschikbaar. Iedereen die belangstelling heeft voor de excursiemogelijkheden in het Nationaal Park de Biesbosch kan het boekje ophalen in het bezoekerscentrum in Drimmelen of telefonisch aanvragen via telefoonnummer (0162) 68 22 33.

Het boekje geeft informatie over de Biesbosch, het bezoekerscentrum zelf en de excursies die in het gebied worden uitgevoerd. Het algemene thema De Biesbosch een doolhof van rivieren, kreken eilanden. De rijkste plek van Nederland wordt op een heldere manier beschreven. Daarnaast wordt duidelijk waarom de Biesbosch zon waardevol gebied is en het in 1994 een nationaal park is geworden.

Alle mogelijkheden van het centrum worden in het hoofdstuk over het bezoekerscentrum op een overzichtelijke manier behandeld. De nadruk ligt uiteraard op de beschrijving van de excursies die het gehele jaar worden georganiseerd. Het aanbod is heel gevarieerd en voor iedereen is er wel een interessante excursie te vinden. Want of je nu met een salonrondvaartboot mee wilt of met de open rietaak of de fluisterboot, het hele jaar zijn er mogelijkheden. Zoals bevertochten, vroegevogeltochten, excursies terug in de tijd zoals 'In het spoor van de Griendwerker', avondtochten met aandacht voor de route die de verzetsmensen in de Tweede Wereldoorlog volgden, het staat er allemaal in.

Achterin het boekje staat een jaaroverzicht waarin per dag staat aangegeven wat er te doen is. Nieuw is het hoofdstuk over de groepsmogelijkheden zoals invulling van personeelszaken en arrangementen op maat. Voor ieder die er wel eens over nagedacht heeft om met een begeleide excursie te Biesbosch te ontdekken is deze brochure onmisbaar. De brochure is gratis verkrijgbaar bij het Biesbosch Bezoekerscentrum en de VVVs in de omgeving.