Socialistische Partij

Ontslagen Aldi-klokkenluider verdient alle steun

23-01-2004 * Tweede-Kamerlid Jan de Wit heeft namens de SP steun betuigd aan klokkenluider Van den Broek, die gisteren in het tv-programma Zembla een boekje open deed over de werkomstandigheden bij Aldi en daarom vandaag werd ontslagen. "Het is niet te geloven dat iemand die wantoestanden in zijn bedrijf aan de kaak stelt en daarmee opkomt voor de belangen van zijn collega's, wordt gestraft met ontslag. Het lijkt erop alsof we terug zijn in de 19de eeuw," aldus De Wit.

De SP Tweede-Kamerfractie heeft in een brief aan Van den Broek steun betuigd en hulp aangeboden. "Wij hebben bewondering voor uw moed," schrijft De Wit. "En wij hopen dat u zult winnen. De afdeling van de SP in Eindhoven zal u alle mogelijke steun aanbieden en datzelfde geldt ook voor de fractie in de Tweede Kamer." Verder wenst de SP Van den Broek en zijn gezin van harte sterkte en succes toe en belooft het de zaak op de voet te blijven volgen.

De SP voerde de afgelopen tijd enkele malen acties bij filialen van de Aldi om klanten voor te lichten over de abominabele werkomstandigheden en de zieke bedrijfscultuur. Het lijkt er op dat er bij het bedrijf geen enkel respect bestaat voor haar werknemers.