Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente van 23 januari 2004

Auto gestolen

Groene Hyundai bestelauto gestolen vanaf bedrijfsterrein

Delden

Door een medewerker van een bedrijf aan De Berken in Delden werd aangifte gedaan van diefstal van een bestelauto, een groene Hyundai H100 met kenteken VZ-HP-47. Het voertuig werd vanaf het bedrijfsterrein gestolen in de avond/nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 januari. Hierbij werd een hekwerk geforceerd. (bps: 04-009059)

Aanrijding met letsel

Man raakt gewond bij eenzijdig ongeval

Hengelo

Vrijdagmorgen 23 januari vond omstreeks 10.45 uur een eenzijdig ongeval plaats op de A1 zuidbaan in Hengelo. Een 37-jarige man uit Enschede verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur, waarop de auto een paar keer over de kop sloeg en in de sloot belandde. Een 19-jarige man uit Hengelo, die bij de 37-jarige in de auto zat, liep nekletsel op en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-009102)

Fietser gewond

Fietser raakt gewond bij aanrijding met personenauto

Enschede

Een 32-jarige automobilist uit Enschede reed vrijdagmorgen 23 januari omstreeks 07.30 uur op de Zuid Esmarkerrondweg in Enschede. Hij was net het hoogste punt van het viaduct gepasseerd, toen hij in aanrijding kwam met een 23-jarige fietsster uit Enschede, die in dezelfde richting reed. De vrouw kwam ten val en liep letsel aan haar gezicht op. Zij werd voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-009017)

Getuigenoproep

Politie zoekt naar getuigen van aanrijding

Enschede

Vrijdag 23 januari vond omstreeks 12.30 uur een aanrijding plaats tussen een fiets en een personenauto op de kruising Rietmolenstraat/Molukkenstraat en Heutinkstraat in Enschede. Een 49-jarige automobilist uit Enschede reed op de Molukkenstraat en wilde linksaf de Rietmolenstraat inrijden. Hij moest voor de kruising wachten op een personenauto die uit de Rietmolenstraat kwam. Hij sloeg vervolgens linksaf en nam hierbij de binnenbocht. Hij kwam hierbij in aanrijding met een 38-jarige fietsster uit Enschede, die achter de andere auto had gereden en dus vanuit de Rietmolenstraat naderde. De vrouw had haar 2-jarige zoontje bij haar op de fiets en was van plan de kruising over te steken om haar weg te vervolgen over de Heutinkstraat. Zowel de 38-jarige vrouw als haar zoontje werden met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie komt graag in contact met de bestuurder van de auto die vanuit de Rietmolenstraat kwam en eventuele andere getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de Politie Twente, afdeling Enschede Oost. (bps: 04-009171)

Aanhouding wegens opgeven valse naam

Automobiliste aangehouden voor het opgeven van een valse naam

Enschede

Politieagenten bekeurden een 30-jarige automobiliste uit Enschede donderdag 22 januari omstreeks 11.50 uur op de Velveweg in Enschede voor het parkeren op een plaats waar een parkeerverbod geldt. De agenten vroegen de vrouw om haar kenteken en rijbewijs. Zij gaf aan haar rijbewijs niet bij zich te hebben maar gaf wel een kentekenbewijs, die echter niet bij de auto behoorde waarin zij zat. De vrouw weigerde haar naam op te geven maar gaf uiteindelijk toch een naam, die bij navraag echter niet bleek te kloppen. Hierop hielden de agenten haar aan wegens het opgeven van een valse naam. De vrouw werkte niet mee en weigerde uit de auto te stappen. De agenten wisten het portier te openen, waarna de vrouw vervolgens onder dwang in de politieauto werd gezet en naar het bureau werd overgebracht. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-008712)

Aanhouding in het kader van de Wet op de Kansspelen

Verdachte aangehouden in het kader van de Wet op de Kansspelen, nadat hij huis-aan-huis loten probeerde te verkopen

Enschede

Donderdagmiddag 22 januari kwam er een melding binnen dat door personen loten werden verkocht op de Europalaan in Enschede. Uit onderzoek bleek het te gaan om foldermateriaal waarin de mensen werd aangeboden tegen betaling deel te nemen aan de Duitse lotto. Omdat dit verboden is in het kader van de Wet op de Kansspelen, werd de verdachte, een 43-jarige man uit Bussum, aangehouden. Drie dozen met foldermateriaal werden in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-008731)

Ageeth Doldersum.: 053-4555588
---- --