Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving 23 januari

Alkmaar 23-01-2004 - 16.30 uur

Pseudo studenten stelen geld uit woning
Heerhugowaard, donderdag 22 januari 2004.
Donderdagmiddag omstreeks 16.30 uur belden twee jonge mannen van 20 á 25 jaar aan bij een woning aan de Rustenburgerhof. De twee vertelden dat zij studenten waren en voor hun vereniging stroopwafels verkochten. De bewoner wilde wel een zakje kopen en ging naar binnen, gevolgd door de twee 'studenten'. Toen deze kort daarop de woning verlieten ontdekte de bewoner dat een portefeuille met daarin een onbekend geldbedrag was verdwenen. Een zoektocht in de omgeving bleef zonder resultaat.

Verkeerscontroles
Alkmaar/Heerhugowaard, donderdag 22 januari 2004. Tussen 17.00 en 22.00 uur werd verkeerstoezicht gehouden op de Martin Luther Kingweg, de Laan van Brussel en de Huiswaarderweg in Alkmaar. Dit toezicht werd uitgevoerd met behulp van een zogenaamde 'videoauto'. Er werden in totaal vier bestuurders bekeurd voor onder anderen het negeren van het rode verkeerslicht, het niet dragen van een valhelm en het overschrijden van de maximumsnelheid. Nagenoeg gelijktijdig vond een zelfde soort controle plaats op de Zuidtangent, de Smaragd en de Stationsweg en Heerhugowaard. Zes fietser werden tijdens deze controles bekeurd omdat zij geen of geen goede verlichting voorden. Datzelfde gold voor een bestuurder van een personenauto. Tot slot werd één autobestuurder bekeurd omdat hij te snel reed. De snelheid van zijn auto werd geklokt op 74 km/u waar 50 km/u was toegestaan.

Computer uit woning gestolen
Alkmaar, vrijdag 23 januari 2004.
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een woning aan de Kennemerstraatweg. De bewoonster van het pand werd wakker van een harde klap. Het bleek dat onbekenden een raam van de woning hadden vernield en vervolgens een computer hadden weggenomen. Door het vernielen van het raam raakte een vleugel die in de kamer stond beschadigd.

Rijden onder invloed van alcohol
Alkmaar, vrijdag 23 januari 2004.
In de nacht van donderdag op vrijdag werd een 39-jarige man uit Oudorp aangehouden op de Kanaalkade. Hij reed daar als bestuurder van een bestelauto. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 495 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug./l.