Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving 23 januari

Den Helder 23-01-2004 - 16.30 uur

Aanhouding na bezit harddrugs
Den Helder, donderdag 22 januari 2004.
Donderdagavond omstreeks 201.5 uur is een 31-jarige inwoner van Den Helder aangehouden op de Koningdwarsstraat in Den Helder. Hij had drie bolletjes cocaïne bij zich. Bij zijn aanhouding verzette de man zich waarbij hij een politieagent mishandelde. Dit alles was vastgelegd via een camera aangezien er cameratoezicht is in deze straat. De verdachte heeft toegegeven drie bolletjes cocaïne te hebben gekocht.

Man doet afstand van wikkels harddrugs
Den Helder, vrijdag 23 januari 2004.
Vrijdagochtend om 3.00 uur is een 40-jarige inwoner van Den Helder aangehouden omdat hij twee wikkels cocaïne bij zich had in een horecagelegenheid aan de Koningstraat in Den Helder. De man werd hierop betrapt omdat hij tegen een medewerker van de horecagelegenheid zat te vertellen dat hij cocaïne bij zich had. De verdachte heeft de harddrugs ingeleverd.

Verkeerscontroles
Den Burg, donderdag 22 januari 2004.
Donderdagmiddag is er een verkeerscontrole geweest langs de Bernardlaan in Den Burg. Er zijn vier bekeuringen uitgedeeld, waarvan drie voor bromfietsers die zich niet aan de verkeersregels hielden. Den Helder, vrijdag 23 januari 2004.
Vrijdagochtend is er een verkeerscontrole geweest langs de Annie Romein-Verschoorlaan, Kievietstraat en Torplaan in Den Helder. Hierbij zijn zes fietsers bekeurd die met ondeugdelijke verlichting rondreden, vier bromfietsers die op het fietspad reden en een automobilist die zonder gordel reed.

Brandstichter aangehouden
Den Helder, vrijdag 23 januari 2004.
Vrijdagochtend even voor 4.45 uur is een 44-jarige inwoner van Den Helder aangehouden op verdenking van brandstichting in een café aan de Tesselstroomlaan in Den Helder. Een uur eerder zag een personeelslid van een bewakingsdienst zag tijdens zijn ronde een brandende lap uit de brievenbus van het café steken en waarschuwde de politie. De doek was doordrenkt met een brandende vloeistof. Onder de doek stond een jerrycan met eveneens een brandbare vloeistof. De man van de bewakingsdienst haalde de lap uit de brievenbus en zette de jerrycan opzij. De politie heeft vervolgens met een brandblusser de rest van het toen nog kleine brandje geblust. De agenten hadden een vermoeden van de dader en hebben deze man vervolgens aangehouden. Hij heeft de brandstichting bekend.