Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving 23 januari

Hoorn 23-01-2004 - 16.30 uur

Bromfiets ingenomen
Hoorn, donderdag 22 januari 2004.
Een 16-jarige jongen uit Hoorn is donderdagmiddag zijn bromfiets kwijtgeraakt nadat hij voor de tweede keer die dag staande was gehouden voor controle. De jongen reed eerder die dag op een opgevoerde bromfiets en kreeg te horen dat hij daar wat aan moest doen. Later reed hij op dezelfde bromfiets en zonder helm over de Liornestraat in Hoorn waarna hij zijn bromfiets kon inleveren. Hij kreeg tevens een proces-verbaal.

Bromfietscontrole
Hoorn, donderdag 22 januari 2004.
Donderdagmiddag is er van 14.00 uur tot 17.00 uur een bromfietscontrole geweest langs de Liornestraat in Hoorn. Er zijn 58 bekeuringen uitgeschreven, waarvan 22 wegens het rijden op een opgevoerde bromfiets.

Preventief fouilleren
Hoorn, donderdag 22 januari 2004.
Tijdens een preventieve controle op wapenbezit langs de Rijnweg in Hoorn is een 32-jarige inwoner van Hoorn aangehouden. De man had een slagwapen bij zich in zijn auto. De man heeft afstand gedaan van het wapen. Tijdens deze preventieve fouillering zijn er 212 personen gecontroleerd en 47 voertuigen doorzocht.

Aanhouding na belediging
Hoorn, donderdag 22 januari 2004.
Donderdagavond omstreeks 20.50 uur is een 38-jarige inwoner van Hoorn aangehouden nadat hij een politieagent had beledigd. De man reed met zijn bromfiets over het fietspad ter hoogte van het Betje Wolffplein waarna de politieagent de man en zijn brommer wilde controleren. Tijdens de controle werd de man agressief en begon de agent uit te schelden. Vervolgens begon de man tegen zijn eigen bromfiets te schoppen en met zijn helm te gooien. Ook bonkte de man verscheidene malen hard met zijn hoofd tegen een winkelruit. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Woninginbraak
Enkhuizen, donderdag 22 januari 2004.
Donderdagavond is er ingebroken in een woning aan het Westeinde in Enkhuizen. De inbrekers zijn binnengekomen door het slot van een achterdeur te forceren. Het is nog niet bekend wat er vermist wordt.

Inbrekers op heterdaad betrapt
Hoorn, vrijdag 23 januari 2004.
Vrijdagochtend rond 7.00 uur zijn twee mannen gestoord tijdens het inbreken in een woning aan het Nieuwland in Hoorn. De bewoner van het huis hoorde het geluid van brekend glas en zag twee personen bij hem inbreken. De man riep naar de mannen dat ze weg moesten gaan waarna deze er geschrokken vandoor gingen. Wel hebben ze een laptop weten te bemachtigen.

Fietsverlichtingscontrole
Andijk, vrijdag 23 januari 2004.
Vrijdagochtend is er van 7.15 uur tot 8.00 uur een fietsverlichtingscontrole geweest langs de Dijkgraaf Grootweg in Andijk. In die periode zijn 60 passanten gecontroleerd waarvan er 20 met ondeugdelijke verlichting fietsten. Deze zijn allemaal bekeurd. Midwoud, vrijdag 23 januari 2004.
Vrijdagochtend is er van 7.15 uur tot 8.00 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden langs het Sellecum in Midwoud. Er zijn drie bekeuringen uitgedeeld voor het fietsen zonder deugdelijke verlichting.