Politie Groningen

Persberichten vrijdagmiddag 22 januari 2004

Provincie Groningen 23-01-2004 -

Hoogezand: controle bij horecabedrijven
In samenwerking met de Arbeidsinspectie en UWV (voormalig GAK) heeft de vreemdelingendienst van Regiopolitie Groningen een controle uitgevoerd in het kader van de Wet Arbeid Vreemdelingen bij horecabedrijven in Hoogezand en omgeving. Er werden zeven bedrijven bezocht. Hierbij werden bij drie bedrijven in totaal vier vreemdelingen aangetroffen die niet mochten werken. Hiervan waren drie vreemdelingen illegaal. De betrokken werkgevers krijgen een proces-verbaal van de Arbeidsinspectie, waarbij tevens door de UWV gekeken wordt naar loonheffingen en andere administratieve verplichtingen. Alle vier de betrokken vreemdelingen reizen onder toezicht van de vreemdelingendienst terug naar hun thuislanden, China, Indonesië en Venezuela.

Delfzijl: twee overvallen op winkels opgelost
De politie heeft een onderzoek naar een 22-jarige man uit Delfzijl die verdacht wordt van twee overvallen op winkels in Delfzijl afgerond. De man heeft inmiddels bekennende verklaringen afgelegd over de overval op een bloemenwinkel aan de Jachtlaan op 27 december en op een kiosk aan Kuilsburg op 29 december van het vorige jaar. Bij beide overvallen dreigde de man met een mes en deed een greep in de kassa en verdween vervolgens op de fiets. De buit ging op aan verdovende middelen en in het uitgaansleven. De verdachte kreeg wroeging van zijn daden en gaf zichzelf aan bij de politie die een nader onderzoek naar de man begon. Hij zit nog vast en de politie heeft het onderzoek afgerond en levert het proces-verbaal in bij het openbaar ministerie.

Delfzijl: politie pakt verdachten van ripdeal op
Met de aanhouding van drie mannen uit Delfzijl, 16, 23 en 42 jaar, heeft de politie een zogeheten ripdeal (diefstal van drugs) tot klaarheid gebracht. De mannen worden ervan verdacht een 26-jarige vrouw uit Rotterdam van twee tassen met daarin 1 kilo cocaïne beroofd te hebben. De vrouw deed op 18 december van het vorige jaar aangifte bij de politie van diefstal van twee tassen op de Finsestraat. Bij de aangifte vertelde ze niet dat er 1 kilo cocaïne in de tas zat. Uit het door de politie ingestelde onderzoek bleek het te gaan om een ripdeal. Begin deze week werden de drie mannen opgepakt in Delfzijl. Een van de verdachten heeft verklaard dat de geroofde drugs in het westen van het land zijn verkocht en dat het geld verdeeld is. Inmiddels is de 26-jarige vrouw uit Rotterdam ook aangehouden en verhoord over het in bezit hebben van de drugs. De verdachten zitten nog vast.

Musselkanaal: veegautochauffeur onwel
Een 54-jarige chauffeur van een veegauto van de gemeente Stadskanaal werd vrijdagochtend in de Sluisstraat in Musselkanaal onwel en raakte uit koers. De veegauto raakte eerst een auto die tegen een lantaarnpaal werd geduwd. De chauffeur kwam daarna bij zijn positieven en wist zijn wagen stil te zetten. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De aangereden personenauto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Delfzijl: automobilist zonder rijbewijs moet nog zitten Een 35-jarige automobilist uit Emmen werd vrijdagochtend door de politie gecontroleerd op de Fortressestraat in Delfzijl en hij bleek te rijden zonder rijbewijs. Op het bureau bleek verder dat de man nog een onherroepelijke gevangenisstraf van 19 dagen open had staan. Hij is overgedragen aan justitie voor het uitzitten van de straf.

Groningen: jongen (15) aangehouden voor straatroof
Een 15-jarige jongen uit Assen werd vrijdagmiddag op het gedempte Zuiderdiep aangehouden voor een straatroof. De jongen had bij een leeftijdsgenoot uit Groningen die net gepind had een bankbiljet uit zijn handen gegrist. Hij wist slacht een half biljet te bemachtigen en rende weg. De jongen werd korte tijd opgespoord en ingesloten voor verhoor en onderzoek.

Groningen: slapende man aangetroffen in gestolen auto
De politie trof vrijdagochtend op de Oosterhamriklaan een slapende 40-jarige man uit Groningen aan in een auto die als gestolen gesignaleerd bleek te staan. In de auto werden tassen gevonden met vermoedelijk gestolen goederen. Ook werden er diverse
druggebruikersartikelen aangetroffen. De man werd aangehouden en is voor nader onderzoek vastgezet.

Groningen: gestolen fietsen aangetroffen
Een 48-jarige vrouw uit Groningen werd vrijdagmiddag aangehouden in de Nieuwe Sint Jansstraat voor heling van een gestolen fiets. De vrouw verklaarde de fiets voor een klein bedrag gekocht te hebben. Een 33-jarige plaatsgenoot werd op het Gedempte Zuiderdiep gecontroleerd. De fiets waarop hij reed stond als gestolen te boek bij de politie. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: hennepplantage ontmanteld
In een loods achter een woning aan de Wolddijk trof de politie vrijdagochtend in vier afzonderlijke ruimtes hennepplantages aan. In totaal werden 5300 stekjes en zon 200 grotere en moederhennepplanten aan. Alle planten en toebehoren als watersystemen, ventilatoren, filters en lampen werden in beslag genomen en afgevoerd. De eigenaar van de plantage, een 48-jarige man uit Groningen, werd aangehouden. Na verhoor en het afleggen van een verklaring werd hij op vrije voeten gesteld. Hij krijgt een proces-verbaal.