Gemeente Leiden

Persbericht

Huisvesting basisschool Woutertje Pieterse opnieuw bekeken

Publicatiedatum: 23 januari 2004

Op verzoek van de directeur van openbare basisschool Woutertje Pieterse, dhr. P. Bosman, heeft wethouder Ruud Hessing (onderwijs) besloten te onderzoeken of het mogelijk is om de school op de huidige locatie uit te breiden. Hessing voert daartoe momenteel gesprekken met ouders en medezeggenschapsraad van de Woutertje Pieterse, met de Vereniging Vrienden van de Leidse Hout en met de buurtverenigingen. Betrokkenen hebben toegezegd mee te willen werken aan onderzoek naar de mogelijkheden van uitbreiding van de school aan de Houtlaan. Over verdere ontwikkelingen in het Houtkwartier, en dan met name rond onderwijshuisvesting, zal met betrokkenen nader worden gesproken.

Vanwege het groeiend aantal leerlingen heeft Woutertje Pieterse dringend behoefte aan extra lokalen. Vanwege afspraken met de buurt over het behoud van de Leidse Hout, kon die uitbreiding niet plaatsvinden aan het hoofdgebouw aan de Houtlaan. Daarom werd na uitgebreid locatieonderzoek uitgeweken naar het schoolgedeelte van asielzoekerscentrum Nieuweroord.

Een uitbreiding op de huidige locatie heeft als voordelen dat de investeringen permanent van aard zijn, doordat deze locatie aan de Houtlaan al de juiste bestemming heeft in het bestemmingsplan. De locatie Nieuweroord zal over een aantal jaren betrokken worden in de ruimtelijke discussie over de omgeving, uitmondend in een nieuw bestemmingsplan aldaar. Dit zou kunnen betekenen dat de school dan alsnog moet uitwijken naar een andere locatie.

Wethouder Hessing heeft ouders, schoolteam en omwonenden vandaag via een brief op de hoogte gebracht van de stand van zaken. Alle betrokkenen zijn daarnaast uitgenodigd voor informatieavonden, waar de ideeën worden toegelicht.

Deze pagina is gewijzigd op 26-01-2004