Gemeente Stein


Heronderzoeksplan 2004
23-01-2004

Als u een uitkering ontvangt komt u regelmatig naar de sociale dienst voor een heronderzoek. Dan wordt bekeken of u over de afgelopen periode de uitkering juist hebt ontvangen en nog steeds recht hebt op een uitkering. Totnogtoe was de periode die beoordeeld werd afhankelijk van de fase-indeling en varieerde van 6 tot maximaal 18 maanden.

Met ingang van 2004 is de gemeente vrij om te bepalen hoe vaak zij de rechtmatigheid controleert. De gemeente Stein zal iedereen nog maar één keer in de 24 maanden oproepen.

U ontvangt hiervoor altijd tijdig een oproep. Tussendoor kunt u wel opgeroepen worden voor een gesprek over een traject, een onderzoek of wijzigingen in uw situatie die gevolgen hebben voor de uitkering.

U wordt in ieder geval medio 2004 nog eens extra opgeroepen om uw beschikking op grond van de Algemene bijstandswet om te zetten en aan te passen naar de regels van de Wet Werk en Bijstand. Hiervoor ontvangt u te zijner tijd nog een uitnodiging.

Ook mensen die nog een bedrag moeten terugbetalen aan de gemeente worden éénmaal in de 24 maanden opgeroepen om te bekijken of de aflossing per maand nog steeds redelijk is ten opzichte van hun maandinkomen. Als iemand niet kan aflossen wordt deze al 12 maanden later weer opgeroepen om te bekijken of dat dan wel mogelijk is.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de balie van de afdeling Sociale Zaken, bereikbaar tijdens de openingstijden van het gemeentehuis op telefoonnummer 046-4359281.