Openbaar Ministerie

23 januari 2004

Week 2: Meervoudige kamerzaken in de Rechtbank in Breda

De onderstaande zaken zijn te zien (geweest) in de Rechtbank. Als de zaak PRO FORMA gepland staat, betekent dat dit niet 'inhoudelijk' behandeld wordt. De zaak zal dan over een aantal weken of maanden wel worden afgedaan.

Maandag 12 januari 2004
Betreft: afpersing/vrijheidsberoving
Bijzonderheden: Twee jongemannen zouden hun slachtoffer van zijn portemonnee en telefoon hebben beroofd. Vervolgens zouden zij het slachtoffer hebben gedwongen geld op te nemen bij twee bankfilialen (Rotterdam en Steenbergen). Zij zouden met het slachtoffer in de auto naar de banken zijn gereden en hem bedreigd hebben.

Betreft: beroving
Bijzonderheden: Een man zou twee slachtoffers op een dag van bezittingen hebben beroofd. De verdachte zou uit zijn op geld en mobiele telefoons.

Betreft: poging doodslag/overval
Bijzonderheden: Een man zou op met geweld een eigenaar van zijn personenauto hebben geroofd. Twee dagen later zou hij een zaak aan de nieuwe Ginnekenweg hebben overvallen en op een van de betrokkenen met een auto zijn ingereden.

Betreft: diefstal
Bijzonderheden: Een man en een vrouw zouden als medeplegers van een brute overval op de wacht hebben gestaan. Bij het slachtoffer werden sieraden en telefoon weggenomen en het slachtoffer zou zijn gestoken met een mes in het been.

Dinsdag 13 januari 2004
Betreft: woninginbraken
Bijzonderheden: Een man wordt verdacht van drie woninginbraken in Tilburg. Naast elektronische apparatuur zou hij ook cosmetica en een keukenmachine hebben meegenomen.

Betreft: gemeenschap kind PRO FORMA
Bijzonderheden: Een man wordt verdacht van ontucht en gemeenschap met zes minderjarige meisjes. Met drie jonge meisjes zou hij gemeenschap hebben gehad.

Betreft: gemeenschap wilsonbekwame
Bijzonderheden: Een man zou met een wilsonbekwame vrouw gemeenschap hebben gehad.

Betreft: bedrijfs- en woninginbraken
Bijzonderheden: Een man wordt verdacht van een aantal inbraken. Hij nam niet alleen geld en kostbaarheden mee ook schoenen, frisdrank en sterke drank.

Betreft: drugs smokkel
Bijzonderheden: Een man zou 11 kilo amfetamine hebben willen uitvoeren naar Engeland. Hij zou tevens in een pand in Breda een vuurwapen en een vals rijbewijs voor handen hebben en in Best zo'n 9,6 kilo hennep hebben gehad.

Woensdag 14 januari 2004
Betreft: verkeersdode
Bijzonderheden: Bijzonderheden: Een man zou verantwoordelijk zijn voor een dodelijk verkeersongeval op de Alphenseweg.

Betreft: verkrachting
Bijzonderheden: Bijzonderheden: Een man zou een vrouw hebben mishandeld, bedreigd en met de auto op de snelweg hebben afgesneden. De man zou de vrouw ook hebben verkracht op de openbare weg.

Betreft: poging doodslag PRO FORMA
Bijzonderheden: Bijzonderheden: Een vrouw zou met een bierglas en een aantal messen een poging doodslag op haar slachtoffer hebben gedaan.

Betreft: gemeenschap met meisjes
Bijzonderheden: Bijzonderheden: Twee mannen zouden gemeenschap hebben gehad met twee minderjarige meisjes.

Donderdag 15 januari 2004
Betreft: poging moord
Bijzonderheden: Bijzonderheden: Een man zou zijn slachtoffer in de billen, zij en heup hebben gestoken.

Betreft: onvrijwillige prostitutie PRO FORMA Bijzonderheden: Bijzonderheden: Twee mannen zouden drie vrouwen seksueel hebben geëxploiteerd. Een van de vrouwen zou een borstvergrotende operatie hebben moeten ondergaan.

Betreft: cocaïne
Bijzonderheden: Bijzonderheden: Een man zou gebruikershoeveelheden cocaïne voor handen hebben gehad.

Betreft: verkrachtingen
Bijzonderheden: Bijzonderheden: Een jongeman zou een vrouw in de struiken hebben getrokken en haar hebben verkracht. Ook een andere vrouw zou zijn verkracht door de verdachte. Hij wordt tevens van diefstal verdacht.

Betreft: drugs
Bijzonderheden: Bijzonderheden: Een verdachte zou als lid van een criminele organisatie grote hoeveelheden hennep met een camper van Marokko naar Nederland hebben vervoerd.

Vrijdag 16 januari 2004
Betreft: diefstal
Bijzonderheden: Bijzonderheden: Twee jongemannen zouden een fietser zijn fiets hebben afgeperst. Zij zouden CS-gas in het gezicht van het slachtoffer hebben gespoten en hem met zijn eigen kettingslot hebben bedreigd.

Betreft: vals geld
Bijzonderheden: Bijzonderheden: Een man zou in een snackbar met vals geld hebben betaald, een buitenboordmotor hebben gestolen, hebben ingebroken in een dierenhospitaal en een school.

Betreft: verkrachting PRO FORMA
Bijzonderheden: Bijzonderheden: Een man zou de woning van een vrouw zijn binnengedrongen en haar hebben verkracht. Zij en haar kinderen zouden van de vrijheid zijn beroofd. De verdachte zou de vrouw hebben ziekgemeld en de telefoon hebben afgezet. Ook zou de man de keel van de vrouw met beide handen hebben dichtgeknepen.

Betreft: verkrachting PRO FORMA
Bijzonderheden: Bijzonderheden: Een man zou de woning van een vrouw zijn binnengedrongen en haar hebben verkracht. Zij en haar kinderen zouden van de vrijheid zijn beroofd. De verdachte zou de vrouw hebben ziekgemeld en de telefoon hebben afgezet. Ook zou de man de keel van de vrouw met beide handen hebben dichtgeknepen.

Betreft: openlijke geweldpleging
Bijzonderheden: Bijzonderheden: Twee vrouwen zouden hun slachtoffer in een restaurant hebben mishandeld (geschopt en geslagen), waardoor het slachtoffer is overleden. Een van de vrouwen zou ook een ander slachtoffer hebben getrapt.

Betreft: huiselijk geweld PRO FORMA
Bijzonderheden: Bijzonderheden: Een man zou zijn vrouw hebben bedreigd en mishandeld. De man zou de kinderen willen hebben of hen en de moeder anders doodmaken. De man zou de gaskraan hebben opengedraaid met als doel brandstichting, wat niet is gelukt.