Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Datum: 22 januari 2004
Onderwerp: Verwerving koopwoningen t.b.v. portefeuille

AMVEST VERWERFT E 225 MILJOEN WONINGEN

In 2003 heeft AMVEST voor een bedrag van circa E 225 miljoen koopwoningprojecten van ontwikkelaars gekocht. Deze turnkeyprojecten worden in het duurdere huursegment (vanaf E 700 per maand) aangeboden. Het betreft onder meer projecten in Rotterdam (Stadssingel, E 35 miljoen; Müllerpier, E 20 miljoen; De Rotterdam: E 27 miljoen), Eindhoven (De Admirant: E 28 miljoen), Den Haag (Ypenburg Centrumplan: E 44 miljoen), Breda (Zusterlocatie: E 18 miljoen) en enkele kleinere projecten in de steden Arnhem, Weesp, Pijnacker, Utrecht en Amstelveen. In totaal 1.200 woningen. Ontwikkelaars waar AMVEST bij deze projecten mee samenwerkt, zijn onder meer: Heijmans, MAB, AM Wonen, Bouwfonds, BAM, Rabo Vastgoed/Foruminvest en Nagron.

Volgens Menno Maas, algemeen directeur van AMVEST, betreft het vooral grotere appartementen-complexen met een relatief lange bouwtijd. "Momenteel staat de consument toch wel aan de zijlijn en wil eerst zijn huis verkopen. Zeker als de opleveringsdatum nog onbekend is, koopt hij moeilijk van papier, waardoor de noodzakelijke voorverkooppercentages niet worden gehaald. Door omzetting naar huur, kan toch met de bouw van het project worden gestart en leveren we een bijdrage aan de voortgang van deze projecten en gebiedsontwikkelingen." Maas verwacht dat de komende jaren beleggers vaker worden betrokken bij dit soort projecten. "Ook de IVBN praat binnenkort met het Ministerie van VROM over hoe beleggers op deze wijze een bijdrage kunnen leveren aan het op gang houden en krijgen van de woningproductie", aldus Maas.

Onderhavige verwerving van AMVEST levert een bijdrage aan de verdere vernieuwing en uitbreiding van de portefeuille. Dit naast eigen projectontwikkelingsactiviteiten die in 2003 E 150 miljoen bedroegen. Voorts werd in 2003 voor 215 miljoen gedesinvesteerd ( circa 1.800 woningen).
---