Real Time Company emitteert en reduceert kosten

Amsterdam, 23 januari 2004

Real Time Company (RT Company N.V.) heeft een door bestaande aandeelhouders verstrekte lening omgezet in aandelen en heeft daarnaast een kostenreductieprogramma opgesteld dat komende maanden wordt uitgevoerd. Als gevolg hiervan worden de financieringslasten verminderd en het rendement op bedrijfsactiviteiten verbeterd.

Door Comitee is in 2003 een lening verstrekt van Euro 671.000. Deze lening is afgelost door uitgifte van 5 miljoen nieuwe aandelen.

Ter aflossing van de converteerbare geldlening van de Stichting Pall Mall Capiltal zijn in totaal 38,8 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven. Het oorspronkelijke conversierecht groot 31,8 miljoen aandelen is ten gevolge van de uitwerking van de anti-verwateringsclausule in de leningovereenkomst verhoogd met 7 miljoen aandelen.

Een opgesteld kostenreductieprogramma volgt op een eerder programma en leidt in 2004 tot een positief EBITDA bij een omzet van ca. Euro 32 mio. Het programma bestaat o.a. uit het verminderen van indirecte kosten en het terugbrengen van het personeelsbestand door middel van natuurlijk verloop en het ontslag van 15 medewerkers.

Tenslotte wordt bekend gemaakt dat één van de participaties, Ifaros in Begië, uitstel van betaling heeft aangevraagd. De doelstelling is om in afgeslankte vorm de activiteiten voort te zetten. RT Company zal in het licht hiervan de participatie afwaarderen.

De resultaten van 2003 worden bekend gemaakt op 11 maart 2004.

Profiel Real Time Company
Real Time Company is een ICT Service Provider met ca. 260 medewerkers op locaties in Den Haag en Amsterdam. Naast zelfstandige dienstverlening maken twaalf complementaire participaties deel uit van het portfolio, dat bestaat uit: * Ontwerp, levering, implementatie en onderhoud van moderne ICT-infrastructuren * Beheer en ondersteuning van gebruik op basis van uitbesteding en detachering * Ontwerp, bouw, beheer en onderhoud van (web-)applicaties * Opleiden van ICT-specialisten en -gebruikers en ontwikkeling van elektronische leermiddelen * Advies met betrekking tot inrichting van geautomatiseerde informatievoorziening

De activiteiten worden aangeboden via een aantal ondernemingen die gezamenlijk opereren:

Citee ICT Service Provider
ExplainerDC bouw, beheer en hosting van business applicaties KoopICT on line verkoop van ICT producten
One2Hire detachering van ICT professionals

Real Time Company biedt organisaties diensten en producten om te komen tot "the real time organisation". Een samenstel van ICT-infrastructuur, standaard programmatuur en koppelingen met (bestaande) specifieke bedrijfsapplicaties waarbij klanten, medewerkers en leveranciers op ieder moment vanaf iedere plaats de beschikking hebben over de juiste informatie. Real Time Company is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Voor meer informatie

Real Time Company: Willem-Jan van den Dijssel (070) 337 9913 Guus Budel (070) 337 9913
Peter Kastelein (070) 337 9913

Of bezoek voor meer informatie onze website: www.rtcompany.nl

>