Gemeente Best

22-01-2004
Uitleen van gemeentelijke materialen

GEMEENTE GAAT DE UITLEEN VAN MATERIALEN IN REKENING BRENGEN Gedurende de afgelopen tientallen jaren konden burgers, bedrijven en instellingen in Best gratis materialen lenen bij de gemeentewerf. In veel gevallen werden die materialen ook nog door personeel van de gemeente afgeleverd op de gewenste locatie(s). Te denken valt daarbij aan het leveren en plaatsen van dranghekken, vlaggenmasten, borden, grondboren enzovoorts.
Zoals gezegd gebeurde dat gratis. Inmiddels lopen de kosten voor deze vorm van dienstverlening op. Op de gemeentelijke financiële positie drukken genoemde werkzaamheden op een negatieve manier een stempel . Heel veel activiteiten leveren een grote bijdrage het maatschappelijke en sociale leven in onze gemeente. Vooral daarom zal de gemeente doorgaan met het leveren van diensten ten behoeve van evenementen en dergelijke. Wel wordt hiervoor in de toekomst een financiële bijdrage gevraagd.
De nieuwe regel geldt voor alle evenementen; zowel voor commerciële evenementen (bijvoorbeeld: braderieën) als voor kleinschalige evenementen (bijvoorbeeld: straatbarbecue).
In grote lijnen komt het er op neer, dat voor het gebruik van materiaal een bepaalde huursom moet worden betaald. Ook de manuren worden voortaan in rekening gebracht. Dit is echter wel afhankelijk van het feit of de organisator de spullen zelf ophaalt en terugbrengt of dat de gemeente hiervoor zorgt. Uit veiligheidsoverweging en uit het oogpunt van aansprakelijkheid zorgt de gemeente, als beheerder van de wegen altijd voor de realisatie van grootschalige wegafzettingen en wegomleidingen (verkeersborden). De organisator van het evenement heeft hierbij geen keus. In veel andere gevallen heeft de organisator wel de keus tussen het halen en brengen van materialen. Bovenstaande maatregelen gelden voor aanvragen die ná 1 januari 2004 bij de gemeente zijn binnengekomen. Voor meer informatie over de voorwaarden en de tarieven klik hier. U kunt ook bellen naar telefoonnummer 360360.