Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Ede; aankoop computer gaat niet door

Publicatiedatum: 23-01-2004

Alert optreden van winkelpersoneel aan de Grotestraat heeft kunnen voorkomen dat een 35-jarige Edenaar een laptop computer op afbetaling wilde kopen. De man legitimeerde zich met een (ver)vals(t) paspoort. Daarop is de politie van Ede (unit Midden) ingeschakeld, die de man heeft aangehouden en proces-verbaal heeft opgemaakt.

Overleg met Justitie leverde een dagvaarding op, waaruit blijkt dat de man op 10 februari aanstaande moet voorkomen. Daarna is de man in vrijheid gesteld voor dit feit, doch direct weer aangehouden, omdat hij nog zo'n 20 dagen voor oude straffen uit moet zitten, dan wel zo'n 900 euro aan nog openstaande geldboetes moet betalen.

Ongedurig
De verdachte bleek op de dag van zijn aanhouding (25 november) op z'n zachtst gezegd wat ongedurig. Eerst rende hij de winkel uit, toen men daar ontdekte dat zijn paspoort kennelijk niet goed was. Vervolgens rende hij voor de politie weg, die de man daarop kon achterhalen. Terug bij de winkel probeerde hij opnieuw te vluchten. Het paspoort - dat overigens in beslag is genomen - zou van "een jongen" zijn, aldus de verdachte. De foto klopte echter overduidelijk niet met de identiteit van de verdachte.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden, district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221