Gemeente Katwijk


* Twee medewerkers in de bloemetjes gezet voor reddingsactie
---

Twee medewerkers in de bloemetjes gezet voor reddingsactie

Katwijk, 22 januari 2004

Donderdag 22 januari om 15.30 uur ontvangen twee chauffeur-beladers van reinigingsdienst van de gemeente Katwijk een bloemetje van burgemeester Wienen. Zij worden door de gemeente in het zonnetje gezet als blijk van waardering voor hun levensreddende reddingsactie afgelopen dinsdag.

Het slachtoffer, de heer van Rijn, was bij het controleren van zijn bootje uitgegleden en in het water terechtgekomen. Het lukte hem niet meer om op eigen kracht uit het water te komen. Toevallig passeerde op dat moment op enige afstand een inzamelwagen van de gemeentelijke reinigingsdienst. De twee chauffeur-beladers, Cees van Dijk en Dirk van Duijn, aarzelden geen moment. Met vereende krachten wisten zij de man weer uit het water te trekken. Eén van de redders heeft hierbij een rib gebroken. De heer van Rijn zelf kwam dankzij zijn redders met de schrik vrij.

De gemeente Katwijk wil Cees van Dijk en Dirk van Duijn graag in het zonnetje zetten voor deze heldhaftige actie. Als blijk van waardering ontvangen zij vanmiddag van burgemeester Wienen een bloemetje. "Deze twee medewerkers van de gemeente Katwijk hebben een leven gered door hun oplettendheid en het feit dat zij direct actie hebben ondernomen. In de tijd waarin veel gesproken wordt over normen en waarden, willen we hen namens de gemeente Katwijk hiervoor graag een blijk van waardering geven", aldus burgemeester Wienen.