Ingezonden persbericht


Nieuwe speler op de markt voor uitgifte contant geld

Finansbank zet volgende stap in consumentenmarkt
met plaatsing geldautomaten door geheel Nederland

Amsterdam, 23 januari 2004 - Finansbank gaat nu nog meer gemak aan de consument bieden. Naast haar innovatieve Direct Banking activiteiten via telefoon en internet gaat Finansbank ook een netwerk van geldautomaten in Europa opbouwen. De start hiervan is in Nederland. Via deze geldautomaten kan men contant geld opnemen, op die plaatsen waar men dat nodig heeft. De doelstelling van Finansbank is hierbij -geheel in de filosofie voor de komende jaren- het bieden van meer gemak en veiligheid aan de consument bij het 'pinnen van contant geld'.

Finansbank ontwikkelt zich binnen de consumentenmarkt van een spaarbank naar een particuliere bank met een volledig assortiment financiële diensten en producten. Zo zijn reeds in 1997 op succesvolle wijze spaarproducten geïntroduceerd en is Finansbank er met groot succes in geslaagd consumptieve kredieten aan te bieden aan bestaande en nieuwe cliënten.

"Dit jaar zet Finansbank de eerste stap in de betaalmarkt met de bouw van een landelijk netwerk van geldautomaten. Door geldautomaten te plaatsen in openbare gelegenheden waar een concrete behoefte bestaat aan contant geld, voorzien wij in een grote vraag" aldus Gerard Bakker, hoofd Consumer Banking Nederland.

Het concept van de Finansbank geldautomaten wijkt af van de reguliere bankautomaten op punten als locatie, beheer en servicevergoeding. De vrijstaande geldautomaten worden geplaatst binnen publieke gelegenheden zoals bijvoorbeeld horecalocaties, vakantieparken, supermarkten en tankstations. Doordat de vrijstaande geldautomaten altijd binnen staan, wordt het opnemen van contant geld niet alleen sneller en gemakkelijker, maar ook veiliger.
De automaten worden door ondernemers gekocht of geleast. Deze vult zelf de geldautomaat aan met contant geld. Een servicedienst staat garant voor het onderhoud en beheer van de automaat 24 uur per dag, 7 dagen per week. Finansbank heeft voor deze dienst een samenwerkingsovereenkomst met Hanco ATM Systems, Europees marktleider in vrijstaande geldautomaten.

In Amerika is het succes van dergelijke apparaten reeds gebleken, in tien jaar tijd zijn er honderdduizenden machines geplaatst volgens het concept dat Finansbank nu voert.

Bij de Finansbank geldautomaten kan geld worden opgenomen met iedere Nederlandse bankpas. Voor het gebruik van de geldautomaten wordt een servicevergoeding in rekening gebracht.

Over Finansbank
Finansbank (Holland) N.V. is opgericht in 1994 en een onderdeel van de internationale Finansbank groep met vestigingen in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Zwitserland, Ierland, Roemenië, Rusland en Turkije. Het Europees hoofdkantoor van Finansbank (Holland) N.V. is gevestigd in Amsterdam Zuid-Oost.

Voor meer informatie
Finansbank (Holland) N.V.
Filiz Derecik
020 357 64874
f.derecik@finansbank.nl
www.finansbank.nl.