Ingezonden persbericht


Geachte heer, mevrouw,

Hierbij ontvangt u een persbericht betreffende 'Toerisme Suriname in de lift'

Met vriendelijke groet,

Natasha Hooper


PERSINFORMATIE Amsterdam, 23 januari 2004

Suriname deelname Vakantiebeurs Utrecht zeer succesvol TOERISME SURINAME IN DE LIFT

De Vakantiebeurs 2004 in Utrecht van afgelopen week is uitermate succesvol verlopen en heeft in totaal 170.968 bezoekers getrokken. Suriname was op deze beurs ook goed vertegenwoordigd. Deze drukke en vooral gezellige stand werd bemand door vertegenwoordigers van Access Suriname Travel, Bodeco Tourist Service Center, Eco Resort Inn, Hotel Krasnapolsky, Mets Travel & Tours/ Residence Inn, Overbridge, Suriname Safari Travel, Surinam Airways, Hotel Torarica en Stichting Toerisme Suriname.

Prominenten Happy Hour
Om het heugelijke feit te vieren dat Suriname met alweer een grotere stand vertegenwoordigd werd op de Vakantiebeurs, was er tijdens de vakdag een Happy Hour georganiseerd. Hierbij waren een aantal prominente Surinamers aanwezig, zoals de ambassadeur van de republiek Suriname E.S.R. Amanh en de consul - generaal E. Braafheid. Daarnaast waren ook general manager Nederland van Surinam Airways Ewald Henshuys, cabaratier Jörgen Raymann en actrice Gerda Havertong aanwezig. Zij grepen de gelegenheid aan om volop te genieten van de typisch Surinaamse sfeer, drankjes, hapjes en natuurlijk het gezelschap.

Nieuw informatie boekje Suriname
Tijdens het Happy Hour werd het eerste exemplaar van de landenreeks 'Te Gast in...Suriname' van uitgeverij Informatie Verre Reizen in Nijmegen, een nieuwe uitgave over Suriname, door Sylvia Kohlmann uitgereikt aan onderdirecteur Communicatie en Toerisme van ministerie van Transport, Communicatie & Toerisme; mevrouw Thea Smith. (www.tegastin.nl)

Jörgen Raymann en Sirano Zalman
Jörgen Raymann en Sirano Zalman (directeur Access Suriname Travel) gaven aan de hand van prachtige dia's een wervelende Suriname presentatie in het Wereldwijdweg Theater op de Vakantiebeurs. Tot twee keer toe was de zaal overvol en de TROS heeft hiervan een reportage van 6 minuten gemaakt dat op 14 januari jl. werd uitgezonden tijdens het TROS Middag Magazine.

Beursnieuws
Suriname is een voorbeeld van een vakantieland dat duidelijk in de lift zit. Rabin Buddha onderdirecteur van Stichting Toerisme Suriname is dan ook dik tevreden over het verloop van de Vakantiebeurs. "Vooral de samenwerking als Suriname collectief vond ik zeer positief en succesvol. We zitten op de goede weg en als we op deze manier doorgaan verwacht ik zeker een toename van toeristen naar ons prachtige land."

De deelnemers van de Suriname stand presenteerden een aantal aantrekkelijke beursaanbiedingen. "Vooral de actie tarieven en het eigen vliegtuig van de SLM waren zeer in trek. De goede Suriname exposure op deze beurs is zeer positief voor de verdere toename van toerisme naar Suriname." Aldus Clyde Cairo, onderdirecteur Commerciële zaken van Surinam Airways. Omdat het toerisme naar Suriname een steeds belangrijkere bron van inkomsten aan het worden is voor de Surinaamse economie, worden er voortdurend nieuwe faciliteiten ontwikkeld. Zo is er op de internationale J.A. Pengel luchthaven net een nieuwe terminal in gebruik genomen. Verder heeft de SLM in samenwerking met de KLM het afgelopen jaar de frequentie van vluchten verhoogd naar 5 keer per week.

Toerisme Suriname in de lift
Het gaat goed met reizen naar Suriname. Steeds meer Europese touroperators nemen Suriname als bestemming in hun programma op. Naast bijvoorbeeld Djoser, Summum, Baobab, SRC-Cultuurreizen en de Boer & Wendel hebben nu ook Sawadee Reizen en Bex Reizen voor het eerst Suriname in hun programma opgenomen. In Suriname wordt er ook hard gewerkt aan de verdere ontwikkeling van het toeristisch product. Access Suriname Travel bracht een nieuwe Tourboot in de vaart, Mets heeft haar product verder uitgebreid, Eco Resort Inn bouwt maar liefst 48 kamers bij en is Hotel Krasnapolsky nu ook virtueel toegankelijk via: www.krasnapolsky.sr. " Ik ben een aantal dagen op de beurs geweest en het was een echte eye-opener. Ik heb veel ideeën opgedaan over hoe we ons toeristisch product verder kunnen ontwikkelen." Aldus Thea Smith. Met name de deelnemers Access Suriname Travel, Hotel Torarica, Eco Resort Inn, Mets en Hotel Krasnapolsky, die al vele jaren op de beurs vertegenwoordigd zijn, vonden dat de belangstelling voor Suriname op de Vakantiebeurs 2004 nog meer is toegenomen in vergelijking met vorige jaren.

Deelnemers Suriname stand E-mail Contactpersonen Access Suriname Travel www.surinametravel.com Sirano Zalman Bodeco www.bodeco.sr Botty Sanches
Eco Resort Inn www.ecoresortinn.com Natasha Hooper Hotel Krasnapolsky www.krasnapolsky.sr Carlo Dwarka Panday Hotel Torarica www.torarica.com Jeannette Spits Mets en Residence Inn www.metsresorts.com Armand Bhagwandas Overbridge www.nature-resorts.net Henri Wong
Surinam Airways www.slm.firm.sr Ewald Henshuys
Stichting Toerisme Suriname www.suriname-tourism.org Armand Li A Young Suriname Safari Travel Cyriel Eersteling