3 e persbericht van vrijdag 23 januari 2004

Eindhoven 23-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Auto gestolen

Vrijdagmiddag rond 15.45 uur is op het Stationsplein een blauwe BMW 316i gestolen. De eigenaar wilde even geld pinnen en liet de sleutels in het contact steken. Een dief zag toen kans om er met de auto vandoor te gaan. Twee te voet surveillerende agenten zagen de auto met hoge snelheid rijden en gaven de rijrichting en gegevens door aan collegas. Er ontstond een achtervolging. In de Poemastraat werd de auto door de politie klemgereden. De dief wist via een brandgang te ontkomen. De auto liet hij achter.

Eindhoven: Auto gestolen

In de nacht van donderdag op vrijdag is aan de Leenderweg een blauwe Citroen AX met het kenteken Duitse kenteken FS-YH950 gestolen.

Son: Politie vindt kostbare buit terug

Vrijdagmorgen zijn tijdens een actie door rechercheurs van het Bovenregionale Recherche Team Zuid Nederland vijf mannen aangehouden. De vijf worden verdacht van de verduistering van 36 kostbare LCD schermen ter waarde van 125.000 Euro. Die schermen waren in Apeldoorn bij een bedrijf verduisterd. Vanmorgen werden in een loods op het industrieterrein Ekkersrijt vijf mannen gearresteerd. Vier (27,33,22 en 47 jaar oud) van hen kwamen uit Eindhoven en een man ( 54 jaar oud) kwam uit Uden. In de loods vonden de rechercheurs de 36 LCD schermen in een vrachtauto. Later op de dag werd in Apeldoorn een 30-jarige inwoner van die stad aangehouden vanwege betrokkenheid bij de zaak. De zes verdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Geldrop: Snelheidscontroles

Vrijdag tussen 10.00 en 12.45 uur heeft de politie op de Laan der 4 Heemskinderen een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 129 snelheidsovertreders op de bon gezet. De snelste reed 93 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Vrijdagmiddag tussen 13.30 en 16.30 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Wielewaal. Daar gingen 142 bestuurders op de bon. De snelste reed 80 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.