Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.


P E R S B E R I C H T


22 januari 2004


Onderwerp: eerste lichting surveillanten "nieuwe stijl" krijgt diploma.


Morgen krijgen vijf surveillanten voor de regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland in Apeldoorn hun diploma. Zij hebben de nieuwe opleiding (PO 2002) afgerond, waarbij zij werkend leren en lerend werken oftewel theorie en praktijk afwisselen.


Vijf politieteams (Winterswijk, Zelhem, Voorst, Noord-West Apeldoorn en Heerde) in de politieregio Noord en Oost-Gelderland hebben er met ingang van morgen een gediplomeerde collega bij. Deze surveillant is geen onbekende in zijn/haar team want tijdens de 1 1/2 jaar durende opleiding hebben zij hun praktijkervaring in hun "eigen" team al opgedaan.


Vaak samen met surveillanten of agenten van het betreffende team werden verkeerscontroles, milieudelicten of aangiften van eenvoudige strafbare feiten afgehandeld. Ook is de surveillant waarschijnlijk bij het publiek al opgevallen tijdens voet- of fietssurveillances in het nieuwe teamgebied.


Deze nieuwe "lichting" surveillanten heeft de opleiding die in 6 kwartielen is verdeeld als student en collega in het team volbracht, waarbij zij door praktijkcoaches zijn begeleid.


Door deze nieuwe vorm van politieopleiding zijn de surveillanten en straks de agenten beter voorbereid op hun taak. Zat de surveillant vroeger voor een groot deel op school, thans worden theorie en praktijk afgewisseld, waardoor men goed inzetbaar is.


De eerste categorie agenten die de opleiding volgt zal begin 2005 het diploma behalen.


Einde bericht


Noot voor de redaktie: Misschien wilt u een interview met de betrokken collega. Graag willen wij u in de komende periode de gelegenheid geven om hem/haar samen met de teamchef te interviewen.
Voor deze interviews kunt u vanaf maandag telefonisch met mij contact opnemen, zodat e.e.a. in de diensten van de collega's te plannen is.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --