Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving 24 januari

Den Helder 24-01-2004 - 17.00 uur

Jachtgeweren gestolen
Van Ewijcksluis, vrijdag 23 januari 2004.
Vrijdag is er overdag ingebroken in een woning aan de Lotweg in Van Ewijcksluis. De inbrekers hebben een raam op de eerste verdieping geopend en zijn zo naar binnengekomen. In het huis bevonden zich verschillende jachtgeweren. Er zijn drie hagelgeweren en een kogelgeweer weggenomen.

Onder invloed in de auto
Anna Paulowna, vrijdag 23 januari 2004.
Vrijdagavond omstreeks 22.00 uur is een 40-jarige inwoner van Anna Paulowna gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Molenvaart in Anna Paulowna. De man blies 425 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man heeft een proces-verbaal gekregen

Alcoholcontrole
Den Helder, zaterdag 24 januari 2004.
In de nacht van vrijdag op zaterdag is er op verschillen locaties in Den Helder op alcohol gecontroleerd. Er zijn achttien automobilisten gecontroleerd waarvan niemand te veel had gedronken.

Poging tot ramkraak
Warmenhuizen, zaterdag 24 januari 2004.
Zaterdagochtend omstreeks 4.30 uur is er een poging geweest om het pinapparaat van de Rabobank aan de Doorbraak in Warmenhuizen los te trekken. Onbekenden hebben geprobeerd met een tractor het pinapparaat los te rammen, maar dat is mislukt. Er is wel schade aan de pinautomaat en de voorpui van het gebouw.

Inbrekers gestoord
Den Helder, zaterdag 24 januari 2004.
Zaterdagochtend rond de klok van 4.45 uur zijn twee mannen gestoord tijdens het inbreken in een woning aan de 2e Vroonstraat in Den Helder. De bewoner hoorde geluid in het huis en ging kijken. Beneden gekomen zag hij twee personen wegrennen. De onbekenden zijn vermoedelijk door middel van ''hengelen'' het huis binnen gegaan. Er is geld weggenomen.

Woninginbraak
Den Helder, zaterdag 24 januari 2004.
In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken in een woning aan de Ceramstraat in Den Helder. De onbekenden zijn binnengekomen door de achterdeur te forceren. Er is geluidsapparatuur weggenomen.

Dief geeft geld terug
Schagen, zaterdag 24 januari 2004.
Zaterdag rond het middaguur is een 68-jarige man beroofd van zijn geld nadat hij had gepind aan de Nieuwstraat in Schagen. Een onbekende man had hem na het pinnen om kleingeld gevraagd en was vervolgens weggelopen. Even later kwam de 68-jarige man erachter dat zijn gepinde geld weg was en vermoedde dat de geldvrager de dader was. Hij liep achter de man aan en vroeg zijn geld terug. De dader bleef rustig, gaf het gestolen geld terug en liep weg.

Verkeerscontroles
Den Burg, zaterdag 24 januari 2004.
Zaterdagochtend is er een verkeerscontrole gehouden op de Keesomlaan in Den Burg. Er zijn twee automobilisten bekeurd die geen licht voerden tijdens slecht zicht, twee opgevoerde bromfietsen zijn bekeurd en een persoon zonder autogordel kreeg een bon. Den Burg, zaterdag 24 januari 2004.
Zaterdagmiddag heeft een 17-jarige bromfietser uit Texel een bekeuring gekregen omdat hij op een opgevoerde bromfiets over de Waalderweg in Den Burg reed.
Oudeschild, zaterdag 24 januari 2004.
Een 17-jarige bromfietster uit Texel heeft een bekeuring gekregen omdat zij op een opgevoerde bromfiets reed. Dit gebeurde op de Schilderweg in Oudeschild.