AFC AJAX

Ajax A1 neemt afstand van de concurrentie

Amsterdam, 24 januari 2004
Door zelf met 2-0 te winnen van Sparta is Ajax A1 uitgelopen op concurrent AZ. De Alkmaarders verloren, net als hun voorbeelden van AZ 1 een dag eerder, van ADO Den Haag.
Bij Ajax debuteerde de onlangs gehuurde spits Måns Sörensson in de thuiswedstrijd tegen Sparta. De Zweed, net terug van een blessure, had echter nog moeite met het Ajax-spel en maakte de 90 minuten niet vol. Achttien minuten voor tijd werd hij vervangen door Sergio Cameron.

Zoals het voor Sörensson niet makkelijk was, was het voor heel Ajax A1 niet makkelijk deze zaterdagmiddag. Want Sparta verdedigde stug en hield veel mensen achter de bal. Bij rust stond het dan ook nog steeds 0-0, omdat de kleine kansjes die er kwamen, niet werden benut.

In de 59ste minuut kwam de thuisploeg van trainer Danny Blind wel op voorsprong. Een dieptepass op Stanley Aboraa kwam goed aan, de keeper liep uit maar Aboraa omspeelde hem en zag de bal - tergend langzaam dat wel - over de doellijn rollen, 1-0.

Vervolgens kregen de Rotterdamse gasten nog enkele goede mogelijkheden. Zo verrichtte doelman Kenneth Vermeer een prachtige redding op de vrije trap van zijn oud-clubgenoot Wahid Ziabutt. De van een blessure herstelde doelman zag vlak daarna een Spartaan grandioos over de bal heen maaien na een goede voorzet van links. Daardoor kwam Ajax opnieuw goed weg.

Vijf minuten later bezorgde het ingevallen duo Sergio Cameron en Tom Kalkhuis de A1 meer lucht. Na een fraaie één-twee bracht Cameron de eindstand op 2-0.

Door de nederlaag van AZ bij ADO Den Haag staat Ajax A1 drie punten voor op de Alkmaarders en heeft het zelfs nog een wedstrijd minder gespeeld.