Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Scholieren in Kenia krijgen onderdak dankzij noordelijke marathonlopers

Marathonlopers trainen op de savanne van het Noorder Dierenpark

EMMEN - De kinderen van het plaatsje Viriko in Kenia krijgen nog dit jaar les in splinternieuwe schoollokalen. Dankzij een flinke financiële bijdrage van noordelijke marathonlopers die zondag 14 november deelnemen aan de Kenia Jambo marathon. Het evenement wordt voor de eerste keer georganiseerd door de Stichting Globerunners Child Support in Stadskanaal. De start is in Malindi en voert de hardlopers langs de Galanirivier door het oerwoud en de savanne naar Viriko waar na 42 kilometer en 195 meter de finishlijn is getrokken. De opening van de schoolgebouwen valt samen met de start van de marathon.

Er is plek voor maximaal tweehonderd deelnemers. Tot dusverre hebben zich ruim tachtig mannetjesputters aangemeld voor de krachtmeting in Oost-Afrika.

Zaterdagmorgen 24 januari wordt in het paviljoen van het Noorder Dierenpark in Emmen een informatiebijeenkomst gehouden. Vanaf elf uur wordt tekst en uitleg gegeven over de voorbereidingen, de reis en het verblijf in Kenia.

Om half één wordt onder leiding van bioloog Wijbren Landman van het Noorder Dierenpark een kijkje genomen in de winterstallen van de savannedieren. Vervolgens wordt een bezoek gebracht aan de savanne. Om alvast te wennen aan de terreinomstandigheden ter plaatse vindt een lichte training plaats.

Voor aanvullende informatie over het persbericht kunt u contact opnemen met Paul Abrahams van de Stichting Globerunners Child Support (0591-693870 (overdag) of 0592-263267 (na 18.00 uur). Vanzelfsprekend bent u van harte welkom om de informatiebijeenkomst op zaterdagmorgen 24 januari in Emmen bij te wonen.

Henk Kroezen

Kroezen tekst & communicatie
Wilhelminastraat 49-b
7811 JE EMMEN
Tel: 0591 - 653944
Fax: 0591 - 645312
E-mail: info@kroezentekst.nl
Internet: www.kroezentekst.nl