Politie Gelderland-Midden

Project Alfa voor de derde keer van start

Publicatiedatum: 21-01-2004

Politie en Luchtmobiele Brigade actief aan de gang met de jeugd

De Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke Landmacht en het politiedistrict Arnhem Veluwezoom starten met de derde groep Alfa-deelnemers, een project voor jongeren. Op zaterdag 24 januari is er van 10.00 tot 16.00 voor de deelnemende jongeren en hun ouders een startbijeenkomst op de Oranjekazerne in Arnhem.

In gesprek gaan met
Het doel van het project Alfa is om in gesprek te komen met jongeren en om jongeren actief kennis te laten maken met verschillende facetten van de overheid. Onder leiding van de politie en de Luchtmobiele Brigade komen de jongeren in aanraking met allerlei maatschappelijke ontwikkelingen. Op die manier hoopt de politie en Luchtmobiele Brigade de groep positief te kunnen beïnvloeden met als doel dat deze jongeren op hun beurt hun omgeving en vriendengroep positief zullen beïnvloeden. Zo proberen de politie en de Luchtmobiele Brigade te investeren aan de voorkant van de problemen rond jeugdigen door het gesprek aan te gaan met de jongeren.

Per unit een team
Er worden vier teams opgezet van jongeren in de leeftijd van 14 tot 18 jaar. De gebiedsagenten van de vier units (Arnhem Noord, Arnhem-Zuid, IJsselwaarden en Renkum) kennen de jongeren uit hun gebied het beste en zij zijn actief op zoek gegaan naar deelnemers. De groep jongeren is een representatieve groep met verschillende culturele achtergronden en hun schoolopleiding varieert van speciaal onderwijs tot VWO. Maandelijks gaan zij actief meedoen aan allerlei activiteiten, zoals diverse trainingen bij de Luchtmobiele Brigade en de politie.

Eerste kennismaking
Op zaterdag 24 januari maken de jongeren voor het eerst kennis met elkaar en met de Luchtmobiele Brigade en de politie. Er wordt gepresenteerd wat zij allemaal gaan doen en daarna gaan ze direct actief aan de slag. De activiteit start om 10.00 uur en zal ongeveer duren tot 16.00 uur.

EINDE PERSBERICHT