Binnensticht 10.15 uur

Utrecht 24-01-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Aanhouding na achtervolging

DRIEBERGEN/ZEIST Surveillerende politieagenten wilden vrijdag rond 15.00 uur op de Hoofdstraat in Driebergen (ter hoogte van Nijendal) de papieren van een automobilist controleren omdat werd vermoed dat deze niet klopten. De automobilist reageerde echter niet op het stopteken en reed met hoge snelheid de Loolaan in en via de Arnhemse Bovenweg de Breullaan op. De politieauto zette de achtervolging. Er werden snelheden bereikt van ruim 140 km per uur. Via de Driebergseweg reed de auto de Bunsinglaan in waar hij een boom schampte en vervolgens in een droge sloot terecht kwam. De verdachte, een 26-jarige man uit Zeist, kon ongeschonden worden aangehouden en is overgebracht naar het politiebureau.

Bekeurd vanwege radardetector

DE BILT Surveillerende politieagenten zagen vrijdag rond 17.00 uur op de Soestdijkseweg een auto rijden met een radardetector met brandende lampjes in werking was. Nadat door de politie een stopteken was gegeven en de auto op de Vissersteeg tot stilstand was gekomen, bleek de bestuurder de radardetector te hebben weggehaald. De bestuurder, een 45-jarige man uit Groenekan, ontkende de detector te hebben en weigerde uit te stappen. Nadat hem dit enkele keren was gevraagd en de man nog steeds weigerde uit te stappen, werd hij aangehouden waarop de man alsnog uitstapte. De radardetector werd aangetroffen en is in beslag genomen. Tegen de bestuurder is proces verbaal opgemaakt.

Bromfietser van de weg gehaald

DE BILT Weggebruikers meldden de politie vrijdag rond 18.00 uur dat een bromfietser erg gevaarlijk op de hoofdrijbaan van de Utrechtseweg reed. Toen de politie ter plaatse kwam ter hoogte van de Universiteitsweg - bleken andere weggebruikers hem al tot stilstand te hebben gedwongen. De bestuurder, een 17-jarige jongen uit Hilversum, bleek teveel alcohol (105 ugl) te hebben gedronken. Met diverse bekeuringen op zak mocht hij vertrekken