Districten Utrecht stad, 12.00 uur

Utrecht 24-01-2004 - Niuewsberichten districten Utrecht stad

Dieven aangehouden

UTRECHT - Twee Utrechtse jongens van 16 en 17 jaar zijn vrijdagavond omstreeks 19.00 uur aangehouden op verdenking van diefstal van een laptop uit een woning aan de Shahrirstraat.

Surveillerende politiemensen in de Beneluxlaan zagen dat twee jongens zich verdacht ophielden en besloten hen te volgen. Toen de jongemannen dat doorkregen, probeerden zij aan het zicht van de politie te ontkomen. Na een korte achtervolging konden ze echter worden aangehouden. De tas met de laptop hadden ze in hun vlucht in de struiken gegooid. De eigenaar van de laptop is achterhaald en zo werd duidelijk dat de PC afkomstig was van diefstal. Beide verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Woninginbreker overlopen

UTRECHT - Een verdachte (personalia nog onbekend omdat de man niet wil praten) van een woninginbraak aan de Ceramstraat is vrijdagnacht om 5.30 uur op heterdaad betrapt door de bewoners.

Naar aanleiding van gestommel besloot een van de bewoners een

kijkje te gaan nemen. Hij zag de verdachte die trachtte zich toegang tot de woning te verschaffen. Bij het zien van de bewoner vluchtte de verdachte weg, maar op de hoek Ceramstraat Sumatrastraat konden de inmiddels ook andere gealarmeerde bewoners hem aanhouden. Hij is overgedragen aan de politie en zit voor nader verhoor vast op het politiebureau.

Controle vuurwapens

UTRECHT Bij een preventief fouilleeractie op de Amsterdamsestraatweg vrijdagavond van 22.45 uur tot 23.15 uur zijn 63 auto-inzittenden gecontroleerd op het in bezit hebben van wapens. In totaal werden 34 voertuigen gecontroleerd. De politie trof 1 stanleymes, een klein vleesbijltje en een mes aan. Alle inzittenden deden vrijwillig afstand.