Politie Flevoland

Openlijke geweldpleging

Almere 24-01-2004 - De politie heeft vrijdagnacht in de Hilde Kropstraat drie mannen uit Almere (18, 20 en 43) aangehouden. Getuigen hadden gezien dat zij betrokken waren bij een vechtpartij, waarbij mogelijk een vuurwapen in het spel zou zijn.

Toen de politie ter plaatse kwam reden de drie verdachten net in een auto weg. De verdachten werden met de nodige voorzichtigheid uit de auto gehaald, waarbij zij zich agressief gedroegen. De verdachten, die bebloed waren en gescheurde kleding aan hadden, zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Vermoedelijk ging de vechtpartij om een ruzie om een meisje, waarbij de 20-jarige verdachte een woordenwisseling en een handgemeen kreeg met een 19-jarige Almeerder. Hierop is de 20-jarige verdachte zijn vader en broer gaan halen, waarna er een wraakactie op touw werd gezet.

Van een vuurwapen bleek geen sprake te zijn. Vermoedelijk hebben de getuigen een zilverkleurige ploertendoder aangezien voor een vuurwapen. Deze ploertendoder werd in de auto van de verdachten aangetroffen.

De 19-jarige Almeerder liep licht hoofdletsel op.