Rijn & Venen, 12.00 uur

Utrecht 24-01-2004 - Nieuwsberichten Rijn & Venen

Autodief gaat over de kop

MAARSSEN Een 33-jarige man uit Den Bosch en een nog onbekende inzittende zijn vrijdagnacht om 2.35 uur met een gestolen auto op de Westkanaaldijk uit de bocht gevlogen. Zij konden door de politie worden aangehouden.

De twee mannen werden gesignaleerd op de A2 en door de politie gesommeerd te stoppen wegens vreemd rijgedrag. De bestuurder negeerde het stopteken, waarop de politie een achtervolging inzette. Op de Westkanaaldijk vloog de auto uit de bocht en kwam het voertuig in de berm tot stilstand. Een verdachte kon direct worden aangehouden, de andere verdachte kon worden aangehouden na zoektocht van een speurhond in de omgeving. De auto bleek in Den Bosch te zijn gestolen. Beide mannen zijn voor nader verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Gewonden bij verkeersongeval

MAARSSEN - Twee bestuurders van een auto zijn vrijdagmiddag omstreeks 15.00 uur gewond geraakt na een aanrijding op de kruising Verbindingsweg/Safariweg.

Een 44-jarige bestuurster uit Tienhoven is vermoedelijk door laagstaande zon verblind geraakt en heeft om die reden een rood verkeerslicht op de kruising Verbindingsweg Floraweg gemist. Zij werd op de kruising geschept door de auto van een 40-jarige bestuurder uit Breukelen, die door de botsing op de linkerrijstrook terechtkwam. Daar werd de auto aan de voorzijde van de linkerflank geraakt door een ander voertuig, bestuurd door een 27-jarige vrouw uit Utrecht.

Twee slachtoffers zijn met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Veroorzaker verkeersongeval rijdt door

BREUKELEN Een 37-jarige bestuurder van een auto heeft vrijdagavond op de Straatweg-Eendrachtlaan een verkeersongeval veroorzaakt en is daarna doorgereden.

De bestuurder verleende vermoedelijk geen voorrang bij het verlaten van de Eendrachtlaan de Straatweg op een raakte daarbij het voertuig van een 23-jarige bestuurder uit Breukelen.

De 37-jarige verdachte kon later op aanwijzing van getuigen worden aangehouden en bleek te veel te hebben gedronken (970ug/l). Hij blijft de aanrijding ontkennen.

De politie doet nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval en is op zoek naar getuigen. Speciaal wil de politie in contact komen met de bestuurder van het voertuig die ten tijde van de aanrijding ook op de Eendrachtlaan reed. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie district Rijn & Venen, 0900 8844.