Politie Drenthe

Zaterdag

Emmen 24-01-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Onder invloed

MEPPEL In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op de Ceintuurbaan een 22-jarige bestuurder uit Zwartsluis betrapt bij het rijden onder invloed. De man trok de aandacht door zijn rijgedrag. De man werd aangehouden en blies aan het bureau 1 promille. Hij koos ervoor om een boete te betalen van 300 euro.

EMMEN Op de Vleerackers werd vrijdagnacht een 43-jarige bestuurder uit Emmen gecontroleerd. Hij had teveel drank op en moest mee naar het bureau. Daar blies hij 1.2 promille. Na verhoor kreeg hij een dagvaarding mee.

ASSEN Op de A28 werd zaterdagmorgen in alle vroegte een auto aangetroffen, die tegen de vangrail was gebotst. De bij de auto staande eigenaar, een 31-jarige man uit Assen, verklaarde dat de bestuurder weggelopen was. Uit onderzoek kwam naar voren dat dit niet zo was en werd de eigenaar aangehouden. Hij was onder invloed en blies 1.15 promille. De man heeft een dagvaarding meegekregen.

Inbraak in woning

ASSEN Aan de Mozartplaats is vrijdagavond bij afwezigheid van de bewoners ingebroken in hun woning. De daders kwamen binnen door een bovenlicht. Nagenoeg de gehele woning werd doorzocht. Vermist wordt een laptop en een klein kluisje mat wat sieraden. Totale schade is niet bekend.

Beroving

EMMEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is in het winkelcentrum van Emmerhout een 50-jarige vrouw beroofd van haar tas. Zij liep samen met een 66-jarige vriend door het winkelcentrum, toen plotseling een paar mannen met een buitenlands uiterlijk, vroegen om kleingeld. Toen zij verklaarde geen geld te hebben greep één van de mannen haar tas. In het gevecht om de tas werden over en weer tussen slachtoffers en overvallers slagen en schoppen uitgedeeld. De overvallers gingen wel met de tas, met daarin een portemonnee, wat sleutels, bankpassen en wat kleine goederen, aan de haal.Het mannelijke slachtoffer bekwam door de vechtpartij wat wondjes aan hoofd en benen. Onderzoek naar de daders wordt voortgezet.

Ruit ingegooid

BOVENSMILDE Vrijdagnacht is van een woning aan de Hortensiastraat een ruit ingegooid. De steen was door de ruit gegaan en in de kamer tegen het beeldscherm van de tv gekomen. In de kamer ontstond een behoorlijke ravage. Bij onderzoek bleek dat ook nog een glazen windscherm achter de woning was ingegooid. Totale schade is niet bekend.

Poging verkrachting

ZUIDLAREN Vrijdagavond tegen half zeven heeft een man geprobeerd een 39-jarige inwoonster van Zuidlaren te verkrachten. De vrouw fietste over de Vijftig Bunder toen zij in de buurt van Zuidlaren werd aangesproken door een man die naast haar kwam fietsen. De man gaf aan met haar te willen praten en toen zij hier niet op in ging, trok hij haar van de fiets. Hierop ontstond een vechtpartij en probeerde de dader de vrouw te verkrachten.. De dader sloeg op de vlucht toen twee mannen passeerden en de vrouw te hulp kwamen. Later werd in Midlaren, door de politie uit Groningen, een man aangehouden die mogelijk de dader is van dit misdrijf. Het onderzoek is in volle gang.

Huiselijk geweld

EELDE In Eelde is in de nacht van vrijdag op zaterdag een man aangehouden die even daarvoor zijn vriendin had mishandeld. De vrouw was door de man geschopt en geslagen. De vrouw wist aan de man te ontkomen en de politie te bellen. De man is ingesloten en het onderzoek zal vandaag worden voortgezet.

Brand in schuur

WEZUPERBRUG Vrijdagavond is er brand ontstaan in een schuur bij een woning aan het Oranjekanaal ZZ. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar de woning. Van de schuur is niet veel meer over. Oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Bierdrinkende jongelui bekeurd

HOOGEVEEN Bij de sporthal aan De Kaag werden vrijdagavond 3 jongens bekeurd voor het veroorzaken van overlast en het drinken van bier. Eén van de jongens, een 17-jarige Hoogevener, kraamde allerlei beledigende teksten uit richten de politiemensen. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij is verhoord en zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter.

Roel Hallink verzorgt de persvoorlichting tot maandagmiddag. Tel.: 06-51528156