1e persbericht van zaterdag 24 januari 2004

Eindhoven 24-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Inbreker van 14 aangehouden

Vrijdagavond om 21.45 uur is in een woning aan de Hermelijnstraat een inbreker van 14 jaar oud op heterdaad aangehouden. Agenten die bij de woning kwamen zagen dat een zijraam geforceerd was en dat geprobeerd was om de voordeur open te breken. In de woning hoorden ze nog gestommel. Op zolder troffen ze de jongen aan die zich probeerde te verbergen. Hij had nog niets buit gemaakt. De jongen die verdacht wordt van meer inbraken is in verzekering gesteld.

Eindhoven: Dronken bestuurders leveren rijbewijs in

Vrijdagavond rond 22.10 uur is op de Leenderweg een 48-jarige man uit Maarheeze aangehouden. Tijdens een controle door de politie bleek dat hij flink gedronken had. De man blies ruim 2,4 promille. Zijn rijbewijs is door de politie ingenomen en tegen hem wordt bovendien proces-verbaal opgemaakt.

Vrijdagavond om 22.00 uur werd op de Insulindelaan een 47-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had flink gedronken en een ademtest gaf een promillage van ruim 2,2 promille aan. Het rijbewijs van de man is door de politie ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zaterdagmorgen is op de Lichtenberg een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden die onder invloed van drank achter het stuur zat. Hij blies tijdens een ademtest ruim 1,35 promille. Zijn rijbewijs is door de politie ingenomen. Hij krijgt bovendien een proces-verbaal.

Eindhoven: Zakkenroller gepakt

Zaterdagmorgen om 3.00 uur is op het Stratumseind een 36-jarige Joegoslaaf aangehouden. Een vrouw betrapte hem toen hij een gsm uit haar tas pakte. Ze ging direct achter de man aan. Hij gooide de telefoon echter snel weg. Op dat moment was er een politiepatrouille in de buurt die de man direct heeft aangehouden. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Eindhoven: Amokmakers direct aangehouden

Zaterdag om 4.40 uur zijn op de Stratumsedijk drie mannen aangehouden. Twee van hen 24 en 26 jaar oud, kwamen uit Eindhoven en de andere man was een 27-jarig Veldhovenaar. Ze hadden kort daarvoor op het Stratumseind een 29-jarige Amsterdammer zonder aanleiding mishandeld en bedreigd. Surveillerende politieagenten konden op aanwijzingen van het slachtoffer en getuigen de drie direct inrekenen. Ze zijn alle drie op het politiebureau ingesloten.

Helmond: Man beroofd

Vrijdagavond rond 22.45 uur is op de Zuiderstraat een 37-jarige Helmonder beroofd. Hij was samen met zijn vrouw en een medewerkster. Toen hij de kofferbak van zijn auto opende kwamen drie jongens op hem af. Een van hen duwde hem tegen de kofferbak, terwijl een andere jongen een tasje dat de man in zijn hand had, weggriste. In de tas zaten enkele duizenden euros, de dagopbrengst van een zaak, en een aantal zakelijk papieren.

Hooge Mierde en Reusel: Verkeerscontroles

Vrijdagmiddag heeft de politie in de Kempen verkeerscontroles gehouden. Er werd gecontroleerd op het Myrthaplein, de Kuilenrode in Hooge Mierde, op de Randweg Oost en de Wilhelminalaan in Reusel. De politie deelde vijfendertig boetes uit. Onder meer voor te hard rijden, niet dragen van de autogordel, niet handsfree bellen en de fietsverlichting niet in orde.

Neerkant: Veiligheidsmaatregelen voorkomen ramkraak

Zaterdagmorgen rond 4.00 uur hebben inbrekers geprobeerd een ramkraak te plegen bij een winkel aan de Dorpsstraat in Neerkant. Met een gestolen auto probeerden zich een veiligheidspaal voor de winkel omver te rijden. Dat mislukte. De paal hield stand. De auto hebben de dieven achtergelaten en ze zijn er te voet vandoor gegaan.

Valkenswaard: Inbraak in tankstation

Zaterdag rond 4.45 uur is ingebroken bij een tankstation aan de Maastrichterweg in Valkenswaard. De winkeldeur werd door de inbrekers opengebroken. Een vitrine met rookwaren werd opgemaakt maar deze vitrine bleek leeg. De inbrekers zijn zonder buit vertrokken.