2e persbericht van zaterdag 24 januari 2004

Eindhoven 24-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Bedreiging

Zaterdagmorgen rond 8.00 uur zijn door de politie een man van 23 en een man van 27 beiden afkomstig uit Eindhoven aangehouden. Ze worden er van verdacht rond 7.30 uur bij een woning aan de Honthorststraat de bewoners te hebben bedreigd. Een van hen heeft met een hakbijl door de ruit van de voordeur gegooid om zijn bedreigingen kracht bij te zetten. Aanleiding voor de onenigheid en bedreigingen was een ruzie die afgelopen avond op het Stratumseind ontstond tussen enkele vrouwen van de families. Volgens de bedreigde familie heeft een van de mannen ook met een vuurwapen gedreigd. Het vuurwapen is door de politie nog niet gevonden. De twee mannen zijn in verzekering gesteld.

Eindhoven: Diefstal auto

Tussen donderdagavond en zaterdagmorgen is in de Zeelsterstraat een blauwe Daihatsu Cuore met het kenteken 36-NF-NP gestolen.

Helmond: Auto-inbreker gepakt

Zaterdagmorgen om 6.10 uur is in de Molenstraat een 26-jarige Helmonder aangehouden. Hij had kort daarvoor ingebroken in een geparkeerde auto in de Kluisstraat. Het alarm van de auto ging af en de inbreker, die met de fiets was, vluchtte. De eigenaar kon aan de politie echter een goed signalement geven. De inbreker werd even later door de agenten gezien in de Molenstraat en daar aangehouden. Hij had en schroevendraaier op zak en het glas van de kapotgeslagen autoruit zat nog op zijn kleding. In de buurt stond een fiets met een tas aan het stuur. In de tas zaten een autoradio en een CD wisselaar. De auto-inbreker is voor nader onderzoek ingesloten.

Deurne: Inbrekersduo snel achter slot en grendel

Zaterdagmorgen rond 3.50 uur zijn door de politie een man van 25 en een vrouw van 26 beiden afkomstig uit Eindhoven in Nederweert aangehouden. Rond 3.15 uur pleegden de twee en inbraak in een kledingwinkel in Deurne. Met een stoeptegel werd de ruit van de voordeur vernield. Twee dure herenkostuums en de kassa namen ze mee. Een oplettende taxichauffeur was getuige en kon de vluchtauto van het duo even volgen. Hij waarschuwde de politie. Op de Helmondsingel werd de auto voor het eerst door de politie opgemerkt en kon een achtervolging worden ingesteld. Na Helmond ging de bestuurder weer terug richting Deurne en uiteindelijk reed hij naar Nederweert. Daar werd de auto door de politie klem gereden. De man probeerde er nog te voet van door te gaan maar een agent was hem te vlug af. De twee zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Budel: Inbraak kapperszaak

In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een kapperzaak aan de Willem de Zwijgerstraat in Budel. De inbrekers vernielden een ruit achter het pand om binnen te kunnen komen. Er is een klein bedrag aan wisselgeld weg en er zijn enkele cosmetica-artikelen gestolen.

Oost West en Middelbeers: Verkeersongeval

Een 30-jarige automobilist uit Bladel is zaterdag rond 12.30 uur op de Broekeindsedijk met volle snelheid op een stilstaande auto gebotst. In de stilstaande auto zaten een man en vrouw uit Hoogeloon. De vrouw (57) is met nek- en rugletsel naar het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven gebracht. De bestuurder had de stilstaande auto niet opgemerkt.