Politie Noord- en Oost Gelderland

REGIOPOLITIE NOORD- EN OOST- GELDERLAND

Politiedistrict Achterhoek

Nadere informatie:

Afd. Voorlichting, Brandt Keegstra

Tel. 055-548 60 54

PERSBERICHTEN

24 januari 2004

ee5222.gif

Feit

:

Winkeldiefstal

Datum/tijd

:

23-01-04 te 10.15

Locatie

:

Winterswijk Misterstraat

Betrokkene (1)

:

31 jarige aangever uit Winterswijk

Betrokkene (2)

:

Omschrijving

:

Bij een winkel aan de Misterstraat te Winterswijk bleken 3 playstations te zijn ontvreemd. Deze playstations werden weggenomen uit een opengebroken vitrinekast. De daders hebben kans gezien het winkelpersoneel af te leiden en ongezien weg te komen. De politie stelt een onderzoek in.

Feit

:

Greep uit kassalade

Datum/tijd

:

23-01-04 te 12.30 uur

Locatie

:

Doetinchem Hamburgerstraat

Betrokkene (1)

:

22 jarige aangeefster uit Doetinchem

Betrokkene (2)

:

Omschrijving

:

Op vrijdag 23 januari krijgt de politie een melding dat er vermoedelijk een persoon geld uit een kassalade heeft weggenomen bij een winkel aan de Hamburgerstraat te Doetinchem. Een medewerkster zag dat een man met zijn hand in een geopende kassalade zat. Toen de medewerkster hier wat van zei, zette deze man het op een lopen en verdween uit de winkel. Mogelijk zijn er van deze diefstal of poging daartoe getuigen. De politie verzoekt deze zich te melden.

Feit

:

Brommobiel op snelweg

Datum/tijd

:

23-01-04 te 15.00 uur

Locatie

:

A 18 van Varsseveld richting Doetinchem

Betrokkene (1)

:

39 jarige man uit Doetinchem

Betrokkene (2)

:

Omschrijving

:

Bij de politie kwam een melding binnen dat er op de linkerrijstrook van de A 18 ter hoogte van Westendorp een brommobiel. Deze voertuigen mogen door hun max. snelheid van 45 km/uur niet op de autosnelweg komen. Een achteropkomende vrachtwagenchauffeur was achter de brommobiel gaan rijden en had de alarmlichten van zijn truck met oplegger aangedaan om het achteropkomende verkeer te waarschuwen. Door lichtsignalen wist deze chauffeur na enkele kilometers de bestuurder van de brommobiel naar de vluchtstrook te dirigerenen en tot stoppen te dwingen. Aldaar heeft de ter plaatse gekomen politie de bestuurder van deze brommobiel over de vluchtstrook begeleid naar de dichtst bijzijnde afrit. Aldaar heeft de bestuurder van de brommobiel een bekeuring gekregen. Door het optreden van de vrachtwagenchauffeur is erger voorkomen.

Feit

:

Meisje mishandeld

Datum/tijd

:

23-01-04 te 22.00 uur

Locatie

:

Zelhem aan de Halseweg

Betrokkene (1)

:

14 jarig meisje uit Hengelo (Gld)

Betrokkene (2)

:

Omschrijving

:

Een 14 jarig meisje deed aangifte van mishandeling door een aantal leeftijdsgenoten. Na het verlaten van een jeugdcentrum werden zij en haar vriendin achterna gezeten door een aantal jongens en meisjes. Op een bouwterrein kwam het tot een handgemeen. Terwijl het meisje belaagd werd stonden een 15 tal jongeren toe te kijken. Het meisje liep hierdoor enkel lichte verwondingen op. De politie stelt een onderzoek in.

Feit

:

Meisje van 12 aangereden, automobiliste rijdt door

Datum/tijd

:

23-01-04 te 17.55 uur

Locatie

:

Varsseveld Kruising rotonde Oranjestraat/ Zelhemseweg/Doetinchemseweg

Betrokkene (1)

:

12 jarig meisje uit Sinderen

Betrokkene (2)

:

Omschrijving

:

Op de genoemde rotonde kwam een onbekende bestuurster van een grote personenauto, kleur grijs metallic, van het type sedan, in botsing met genoemd 12 jarig meisje. De automobiliste sloeg rechtsaf de Doetinchemseweg in en zag vermoedelijk het 12 jarige meisje over het hoofd. De bestuurster is na het ongeval weggereden. De politie zoekt getuigen en stelt een onderzoek in.

-1-

-1-