Gemeente Rotterdam

Nr. 6
23 januari 2004

Staatssecretaris Ross-Van Dorp en wethouder Janssens openen tennishal Victoria

Op zaterdag 24 januari om 10.00 uur zal staatssecretaris Ross-Van Dorp (VWS) en wethouder Janssens (Middelen en Sport) de toptennis-trainingshal van tennisvereniging Victoria officieel in gebruik stellen. De hal met acht tennisbanen (stichtingskosten E 3,5 miljoen) zal naast reguliere breedtesport onderdak bieden aan de bondsjeugdopleiding van de KNLTB en Tennis Academy Rotterdam

Een tennishal in Rotterdam met deze functie is een van de gewenste accommodaties die genoemd wordt in de in 2002 door het college van burgemeester en wethouders vastgestelde nota 'Rotterdam Sportstad'. In het kader van jeugdsport en talentontwikkeling zal de hal een bijdrage leveren aan een nog beter topsportklimaat. In nauwe samenwerking met tennisvereniging Victoria en Rotterdam Topsport heeft de dienst Sport en Recreatie het plan voor deze hal weten te realiseren. Voor de bouw verleende het Ministerie van VWS een subsidie van E 624.000 in het kader van de nieuwe subsidieregeling 'Topsportaccommodatiebeleid'.

De buitenbanen die Victoria kwijtraakt door de bouw van de hal zullen met een andere indeling van het bestaande terrein opnieuw worden aangelegd, waardoor een complex ontstaat van twaalf buiten- en acht binnenbanen. Vaste bespelers van de hal worden de jonge tennistalenten van de KNLTB die op het Thorbecke College (LOOT-school) hun tenniscarrière combineren met een schoolopleiding. Aangezien de huidige trainingsfaciliteit in Capelle aan den IJssel in 2004 wordt opgeheven, was de realisatie van de hal reden voor de KNLTB om haar regionale jeugdopleiding in Rotterdam te vestigen.

Niet alleen voor tennisvereniging Victoria, maar ook voor de KNLTB, de gemeente Rotterdam en de landelijke overheid gaat een jarenlang gekoesterde wens in vervulling. De nieuwe toptennis-trainingshal zal een grote bijdrage leveren aan het realiseren van hun doelstellingen ten aanzien van topsportontwikkeling.

Noot voor de redactie/