Heuvelrug 9.30 uur

Utrecht 25-01-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Parkeercontrole winkelgebied

VEENENDAAL De politie heeft zaterdagmiddag gericht gecontroleerd op parkeren in het centrum (omgeving Hoofdstraat, Het Overslag en Scheepjeshof). In totaal werden tien bekeuringen uitgeschreven.

Van de weg gehaald

DOORN Een 32-jarige man uit Zeist reed zaterdag rond 21.30 uur in een auto op de Dorpsstraat toen surveillerende politiemensen constateerden dat de verlichting defect was. Nadat zij de papieren van de bestuurder controleerden bleek de man een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben. Met een proces verbaal op zak kon hij op andere wijze dan zelf sturend zijn weg vervolgen.

Controle rond scholen

WIJK BIJ DUURSTEDE Vanwege klachten over overlast en vernielingen door jeugd bij basisscholen, surveilleert de politie regelmatig rond de verschillende (basis)scholen. Dit gebeurde ook zaterdagavond waar bij t Baken vier jongeren werden aangetroffen op het schoolplein. Omdat dit niet is toegestaan zijn ze - nu nog - met een waarschuwing weggestuurd.

Alcohol

ELST Op de Rijksstraatweg controleerde de politie zondag rond 0.30 uur een automobilist op alcohol. De man, een 21-jarige inwoner van Elst, bleek 330 ugl alcohol in het lichaam te hebben. Een rijverbod en bekeuring waren het gevolg.

RHENEN Een 25-jarige man uit Veenendaal reed zondag omstreeks 2.45 uur in de auto op de Cuneraweg toen hij werd gecontroleerd op alcohol. Hij bleek 425 ugl alcohol in het bloed te hebben. Een rijverbod en bekeuring waren het gevolg.

Bekeuring voor belediging

VEENENDAAL Twee bekeuringen mocht een 18-jarige man uit Veenendaal zondag rond 2.45 uur in ontvangst nemen toen hij op de Hoofdstraat zonder licht maar met opgeheven middelvinger langs surveillerende politiemensen fietste.

Bekeuring voor wildplassen

VEENENDAAL Twee mannen uit Veenendaal (21 en 22 jaar) zijn zondag omstreeks 2.00 uur bekeurd voor wildplassen op het horecaplein. De 22-jarige man begon de bekeurende agent uit te schelden waarna een tweede bekeuring volgde.