Eemland noord 10.15 uur

Utrecht 25-01-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Op stap met verkeersbord

BAARN Een 17-jarige jongen liep zondag omstreeks 4.30 uur met een verkeersbord (inclusief paal) op de Laanstraat te sjouwen, zo meldden omwonenden. Daar dit geen gebruikelijk gezelschap is voor een avondje uit, is de jongen aangehouden op de Oranjestraat en overgebracht naar het politiebureau. Een proces verbaal is opgemaakt.

Dronken jeugd op de vuist

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op de Hoekstraat ging een groep dronken jongeren zondag omstreeks 0.30 uur met elkaar op de vuist. Toen de gearriveerde politie de groep wilde scheiden, ontstond een schermutseling. Hierbij werd een 18-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg aangehouden toen de politie zag dat hij een andere jongen in het gezicht sloeg. Hierbij verzette de aangehouden jongen zich hevig waarbij het achterportier van de politieauto ontzet raakte. Na herhaalde verzoeken daartoe door de politie, ging de groep uit elkaar. De ouders van de zeven betrokken jongeren allen uit Bunschoten-Spakenburg - zijn inmiddels door de politie gebeld. De politie doet verder onderzoek naar de oorzaak en toedracht en zal de jongelui nader horen.

Alcohol

BAARN Op de Berkenweg heeft de politie zaterdag rond 19.00 uur een 35-jarige man uit Baarn aangehouden omdat hij dronken op zijn bromfiets zat. Na ademanalyse bleek hij 645 ugl alcohol in het bloed te hebben. Een rijverbod en proces verbaal waren het gevolg.

Haltstraf voor zes jongens

BAARN Zes jongens uit Baarn (11 tot 14 jaar) krijgen in overleg met hun ouders een Haltstraf. De jongens werden zaterdag omstreeks 16.30 uur aangetroffen op de steigers van een in aanbouw zijnd gebouw aan de Stationsweg, hoewel er een bouwhek van twee meter hoog om de bouwplaats staat. Dit leverde voor de jongens gevaarlijke situaties op. Zij zijn door de politie van de steigers afgehaald.