Politie Groningen

Persberichten zondag 25 januari 2004

Provincie Groningen 25-01-2004 -

Groningen: broers aangehouden na ruzie in disco
Twee broers, 21 en 23 jaar uit Lelystad, werden zaterdagnacht aangehouden na een ruzie met een 22-jarige Stadjer in een horecagelegenheid in de Gelkingestraat. Op de dansvloer was onenigheid ontstaan waarna er met een glas werd gegooid. Het glas trof de Stadjer in het gezicht en hij werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De beide polderjongens mochten mee naar het bureau voor het afleggen van een verklaring. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Groningen: drie jongens opgepakt na vernielen autospiegels Na een melding zaterdagnacht dat een aantal fietsende jongens vernielingen pleegden op de Paterswoldseweg werden op de Veenweg drie jongens aangehouden door de politie. De drie verdachten, 17 en 18 uit Eelde en 16 uit Paterswolde, werden na het bureau gebracht voor verhoor. Op de Paterswoldseweg bleken bij drie autos de buitenspiegels vernield te zijn. Na het opmaken van de verklaringen werden de ouders in kennis gesteld en de jongens op vrije voeten. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Groningen: man rijdt na caféruzie in op groepje personen Een 49-jarige man uit Zoetermeer werd zaterdagnacht aangehouden op verdenking van het inrijden op een groepje van drie mensen bij een café aan de JC Kapteijnlaan. Een 43-jarige vrouw verklaarde niet op tijd voor de auto te kunnen wegspringen en raakte licht gewond aan haar been. Zij werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. Uit verklaringen blijk er voorafgaand aan het incident een ruzie in het café te zijn geweest. Na het wegrijden van de man werd de politie geïnformeerd De wagen werd terug gevonden op de Zuiderkruislaan en de bestuurder meldde zichzelf bij de politie. Bij de blaasproef scoorde hij een promillage van 0.8. Hij is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: beschonken automobilist veroorzaakt botsing
Een 29-jarige automobilist uit Groningen reed zaterdagnacht bij de stoplichten van de Parkweg achteruit tegen een wachtende taxi aan. De gewaarschuwde agenten constateerden dat de man gedronken had en namen de blaasproef af. Op het bureau blies de man een promillage van maar liefst 2.4. Ook bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs. Zijn 34-jarige inzittende vriendin gedroeg zich tijdens de controle dusdanig recalcitrant dat zij werd aangehouden. Processen-verbaal worden opgemaakt.

Groningen: rijden onder invloed
Op de Ulgersmaweg viel een 51-jarige automobilist uit Groningen zaterdagnacht op door zijn weifelende rijgedrag. De man werd gecontroleerd en blies een alcoholpercentage van 1.5. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: lastige bezoeker van horeca
De politie moest zaterdagnacht pepperspray inzetten tegen een 41-jarige man uit Bentelo die zich niet aan de huisregels van een horecagelegenheid aan de Grote Markt hield. Nadat de man gesommeerd was door beveiligingspersoneel om het pand te verlaten gaf hij hieraan geen gehoor. Ook naar de politieagenten luisterde hij niet. Met vereende krachten werd de man aangehouden en kreeg hij op het politiebureau een proces-verbaal.

Groningen: inbreker op heterdaad in school gepakt
Door een alerte getuige kon de politie zaterdagmiddag in een school aan Vaargeul een 29-jarige man uit Groningen aanhouden voor inbraak. Van de school waren enkele ramen vernield en de inbreker stond met een tas met daarin een radio als buit in de school. Hij werd meegenomen naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: verwarde man (22) slaat met bijl raam in
Een 22-jarige man uit Groningen werd zaterdagmiddag aangehouden in de Javalaan nadat hij met een bijl een ruit van een woning aan de Ambonstraat had ingeslagen. De man die een verwarde indruk maakte had eerder op de dag de bewoners van het pand woordelijk bedreigd. Enige tijd later gooide hij aan de achterzijde met gereedschap ramen in waarop de bewoonster wegvluchtte. Daaropvolgend sloeg hij aan de voorzijde de ruit in. Hij kon door agenten op de Javalaan worden ingerekend en is ter beoordeling en verder onderzoek vastgezet.

Groningen: fietsdief aangehouden
Op de van Lenneplaan werd zaterdagochtend een 33-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van het stelen van een fiets en auto-inbraak. Getuigen hadden gezien dat de man uit een niet afgesloten auto op de Laan van de Vrede een bouwhelm en een zaag pakte. Vervolgens probeerde de man met de zaag een fietsslot door te zagen. Agenten hielden de man aan en brachten hem voor nader verhoor en onderzoek naar het bureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt. BERICHTEN REGIO KOMEN IN DE LOOP VAN DE OCHTEND